Başkanlar deprem bolgesinde inceleme yaptı
MALATYA - Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder, merkez ussu Ulukoy Mahallesinde yaşanan 4.7'lik depremin ardından bolgeye hareket etti. Mahalle muhtarı ve vatandaşları tek tek ziyaret eden Başkan Guder, "Şuan deprem bolgesindeyiz. Cok şukur herhangi bir sıkıntı yok. Tum Malatyalı hemşerilerime gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder, Malatya Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan ile birlikte bugun saat: 11.27'de merkez ussu Battalgazi ilcesine bağlı Ulukoy Mahallesinde yaşanan 4.7'lik depremin ardından bolgeyi ziyaret etti. Ulukoy Mahallesindeki vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Gurkan ve Başkan Guder, vatandaşlara gecmiş olsun dileklerini iletti. Depreme Battalgazi Belediyesi'nde yakalandığını ve ciddi bir sarsıntı hissettiğini belirten Guder, "Şuan deprem bolgesindeyiz. Cok şukur herhangi bir sıkıntı yok" dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Berat Albayrak bir gorevinden daha istifa etti! İşte yerine getirilen isimCumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzOldu diye morga konan kişi, atardamarı kesilince cığlık atarak hayata dondu"Herhangi bir yıkım veya can kaybı yoktur"
Herhangi bir yıkımın ve can kaybının olmadığını acıklayan Ulukoy Mahalle Muhtarı Abdulvahap Gungor, "Oğlen saatlerinde merkezi ussu Ulukoy 4.7 şiddetinde deprem oldu. Bu deprem cevre illerde de hissedildi. Herhangi bir yıkım veya can kaybı yoktur. Buyukşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gurkan ile Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Guder, hemen aradılar ve şimdide yanımıza geldiler" ifadelerini kullandı.
"Bir şey olmadığını oğrenince rahat bir nefes aldık"
Depremin hemen ardından bolgeye hareket ettiklerinin altını cizen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Guder, "Battalgazi ilcemize bağlı Ulukoy mahallemizde saat: 11.30 civarlarında ciddi bir sarsıntı hissettik. Depreme hizmet binamızda yakalandık. Ciddi bir sarsıntı hissettik ve o an Malatya'da ciddi hasarların olacağını duşunduk. Cok şukur ki deprem kısa surdu. Arkadaşlarımız hemen muhtarlara ve vatandaşlara ulaştılar. Cok şukur bir şey olmadığını oğrenince rahat bir nefes aldık. Şiddet olarak 4.7 olarak ifade edildi ama Malatya deprem bolgesi olduğu icin hissiyatını daha buyuk yaşadık. Şukurler olsun Buyukşehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi olarak şuan bolgedeyiz. Bolgede cok şukur sıkıntı yok. Bundan sonra Belediyelere cok onemli gorevler duşuyor. Yeni ruhsatsız konutların yapılmaması, yapılan evlerin yapı denetime tabi tutulması, belediyelerin kontrol etmesi gibi onlemleri aldık ve almaya da devam ediyoruz. Depremden etkilenen tum Malatyalı hemşerilerime gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Temennimiz odur ki bir daha bir daha depremler yaşamayalım" dedi.
"Butun hemşerilerime gecmiş olsun diyorum"
Malatya'da depremi şiddetli hissettiklerini ifade eden Malatya Buyukşehir Belediye Başkanı Selahattin Gurkan ise, "4,7 şiddetindeki depremin merkez ussu Ulukoy Mahallesine geldik. Malatya merkeze yaklaşık 30 km uzaklıkta. Hakikaten depremi Malatya'da cok şiddetli hissettik. Bunun uzerine depremin merkez ussu Ulukoy, Gulumuşağı, Fırıncılar muhtarlarımızı aradık, bu bolgede herhangi bir sıkıntı var mı diye sorduk. Allaha cok şukur herhangi bir problem yok. Mahallemizde ozellikle zarar ziyan soz konusu değil. Buna şukrediyoruz. Temennimiz odur ki; bir daha bu tur depremleri yaşamayalım. Depreme dayanıklı yapıların yapılmasının da cok onemli olduğu, deprem gerceği ile gun yuzune cıkmış oluyor. Ben butun hemşerilerime gecmiş olsun diyorum. Cumhurbaşkanımız, hukumetimiz ve yerel yonetimler olarak bizler gerekli tedbirleri aldık. Şuanda deprem konutları bitmek uzere. Onumuzdeki aydan itibaren de inşallah deprem konutlarını hak sahiplerine teslim edilecek. Temennimiz ve dileğimiz Malatya'mızda ve ulkemizde bu tur afetlerin uğramaması" diye konuştu.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı