Sakarya Uygulamalı Bilimler Universitesi (SUBU) Pamukova Meslek Yuksekokulu bunyesinde yenilenen Sut Urunleri Uretim Tesisi ve Laboratuvarı'nda yoresel sut urunleri Ar-Ge ve uretim denemeleri başladı.
SUBU Pamukova Meslek Yuksekokulu bunyesinde bulunan Sut Urunleri Uretim Tesisi ve Laboratuvarı yenilendi. Tesiste akademisyen ve oğrencilerin yapacağı Ar-Ge calışmalarıyla yoresel urunler geliştirilecek ve uretilecek. Pamukova Meslek Yuksekokulu Muduru Doc. Dr. Fatih Sonmez, tesisin yenilenmesinde SUBU Rektoru Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'ın onemli bir rolu olduğunu belirtti.
Yenilenen Sut Urunleri Uretim Tesisi ve Laboratuvarı'nın eğitim faaliyetlerindeki onemine değinen Pamukova Meslek Yuksekokulu Muduru Doc. Dr. Fatih Sonmez, "Burada hem akademisyenlerimiz ders uygulamalarını aktif olarak yapabilecek hem de +1 Eğitim Modeli kapsamında iş yeri uygulamasındaki oğrencilerimiz uretim tecrubesi ve uygulama beceresi kazanacak. Sut Urunleri Uretim Tesisimiz ayrıca Pamukova'nın yoresel sut urunlerinin Ar-Ge ve uretim calışmalarının yurutulmesi bakımından onem arz ediyor. Ar-Ge calışmalarının ardından onumuzdeki zamanlarda urun standardizasyonu sağlayarak bolgeden toplayacağımız sutlerle yoresel peynir, yoğurt ve benzeri urunleri ureterek hem ciftcimize destek olmayı hem de ilcemizin tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Berat Albayrak bir gorevinden daha istifa etti! İşte yerine getirilen isimCumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzOldu diye morga konan kişi, atardamarı kesilince cığlık atarak hayata donduSut Urunleri Uretim Tesisi ve Laboratuvarı Sorumlusu Oğretim Gorevlisi Mehmet Guldane, "Bu tesisimizde Pamukovalı ciftcilerimizden soğuk zincirle tedarik ettiğimiz kaliteli sutlerin platform testini uyguladıktan sonra pastorizasyon normlarına uygun olarak işleyerek ve duşuk oranda katkı maddesi kullanarak işletme sanitasyon ve hijyen kurallarına uygun şekilde doğala yakın yoresel sut urunleri uretmeyi amaclıyoruz. Uretilen bu urunlerin kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapmak icin gerekli altyapıya sahip laboratuvarlarımız da bulunuyor. Boylelikle hem yoresel hem de guvenle tuketilebilecek, katma değeri yuksek sut urunlerini geliştirecek ve ureteceğiz. Tum bu aşamalarda hem ilgili gıda muhendisi hocalarımız hem de oğrencilerimiz yer alacak. Universitemizin misyonuna uygun bir eğitim vereceğiz" diye konuştu. - SAKARYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı