ORDU 2'nci Aile Mahkemesi, Evde Sağlık Hizmetleri Servisi'nde calışan hemşire Cemile Deniz'in (31) yanında kalan cocuğunun velayetini, koronavirus pandemesini gerekce gostererek boşanma aşamasında olduğu eşine verdi. Cemile Deniz, "Covid-19 benim sucum değil" diyerek cocuğunun velayetinin yeniden kendisine verilmesini istedi.
Ordu'da Cemile Deniz ve M.A.D. cifti, karşılıklı olarak birbirlerine boşanma davası actı. Bu sure icerisinde mahkeme gecici olarak cocuğun velayetinin anne Cemile Deniz'e verilmesine karar verdi. Ancak M.A.D, eşinin ambulans hemşiresi olduğunu ve surekli evlere girip cıktığını, cocuğunun salgın nedeniyle ağır risk altında olduğunu ifade ederek velayetin kendine verilmesi talebiyle 13 Temmuz'da mahkemeye başvurdu. M.A.D., Ordu 2'nci Aile Mahkemesi'ne verdiği dilekcede, "Cocuğumun kronik bir rahatsızlığı var. Her iki kulağında da tup var. Bağışıklık sistemi duşuk ve alerjik yapıda bir cocuktur. Bu nedenle velayetin gecici olarak da olsa bana verilmesini istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Mahkeme, cocuğun velayetinin babasına verilmesine karar verdi. Mahkemenin verdiği kararda, koronavirusun bulaş oranının yuksek olmasına dikkat cekilerek, "Gecici velayetinin babaya verilmesinin cocuğun yuksek yararına olacaktır" denildi.'ANNENİN İŞİ İLE COCUĞU ARASINDA TERCİH ZORUNDA BIRAKILMASI COK KOTU'Cemile Deniz, verilen karardan dolayı uzgun olduğunu belirterek, "Ben şu anda ayakta duruyorum ama cok kotu duygulardayım. Yani cocuğuma ben bir anne olarak hem maddi hem manevi hem de şefkatli buyutme sorumluluğu olarak kendimi cok yeterli buluyorum. Bununla ilgili karşı taraf da iddiada bulunamaz. Hicbir zaman hukuku yanlış yonlendirme yapmadım. Ozellikle babayla cocuğum arasındaki bağı kopartacak hicbir hareket yapmadım. Hakime hanımın onların iddialarıyla yaptığı şu davranışa ben cok uzgunum. Bir annenin, bir kadının, meslekle ve annelik bağlarıyla ve cocuğuyla bir tercih arasında bırakılması kadar kotu bir nokta yok" dedi.'COVİD-19'U ULKEYE BEN YAYMADIM'Calışmak zorunda olduğunu anlatan Cemile Deniz, "İşimi yapmak zorundayım, cocuğumu ve gecimimi sağlamak zorundayım. Covid-19 benim sucum değil. Ulkeye bunu ben yaygınlaştırıp, dunyaya ben bulaştırmadım. Covid-19 surecinde ben bir kez bile izin kullanmadım. Gerekirse nobet tuttum, gerekirse gece-gunduz calıştım. Yani idarem beni nerede gorevlendirirse orada calıştım. Eminim ki pandemi surecinde o hakime hanım da balkona cıkıp sağlıkcıları alkışlamıştır. O da belki biz sağlık calışanlarını destekledi. Bu tarz bir kararı verdiğine ben inanamıyorum" diye konuştu.'BU KARAR EMSAL OLACAK'Cocuğunun velayetinin tekrar kendisine verilmesini isteyen Cemile Deniz, "Ben cocuğumun velayetinin acil bir şekilde sonuclandırılıp, bana verilmesini istiyorum. Cocuğumun psikolojisini ve yaşam tarzının bozulmamasını istiyorum. Babaysa yine gelip gorur. Biz bu konuda zaten fikrimizi ve duruşumuzu değiştirmiş değiliz. Bu soz konusu bile değil. Ben adaletin yanlış tecelli olarak aldığı kararı, duzeltmesini istiyorum. Cunku bu emsal olacak. Karı-koca sağlıkcı olan ve boşanma aşamasında olan diğer sağlıkcılar var. Onlar cocuklarını nereye bırakacaklar" dedi.'KARARA İTİRAZ ETTİK'Cemile Deniz'in avukatı İrfan Demir de karara itiraz ettiklerini kaydederek, "Biz kararın iptali icin başvurumuzu yaptık. Ben Cemile Hanımın vekili olarak gercekten buyuk bir yara aldığını duşunuyorum. Şu anda sonuc bekliyoruz. Bu sonucun bir an once verilmesi gerekiyor. Cocuk, annenin calıştığı sırada polis tarafından alındı" ifadelerini kullandı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzKafalar yine karışık! Bu hafta sonu kısıtlama var mı, kacta başlayacak? İşte tum detaylarBir ay icinde hamile bıraktığı 6 kadınla yan yana gelip poz verdi
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mustafa KIRLAK