Turkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yonetim ve İcra Kurulu Uyesi Hamit Altıntop, A Milli Takım'ın daha iyi yerlere geleceğine inandığını soyledi.
TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gercekleştirilen Ziraat Turkiye Kupası 5. tur kura cekimine katılan Altıntop, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Milli takımın FIFA dunya sıralamasında bir basamak yukselmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Altıntop, "UEFA Uluslar Ligi'nde grubumuzda birinci olabilirdik maalesef dorduncu olduk ve C Ligi'ne duştuk. İnşallah ilerleyen surecte bu olmaz. Şenol hocamızla ve bu takımla daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum." dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzKafalar yine karışık! Bu hafta sonu kısıtlama var mı, kacta başlayacak? İşte tum detaylarBir ay icinde hamile bıraktığı 6 kadınla yan yana gelip poz verdiA Milli Takım'ın elde ettiği başarıların ardından beklentilerin yukseldiğini vurgulayan Altıntop, "Dorduncu olmak bizi de şaşırttı. Karamsarlığa gerek yok. Hocamızı en iyi şekilde desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Şenol Guneş'in hedefinin de Dunya Şampiyonası olduğunu anlatan Altıntop, sozlerini şoyle surdurdu:
"Avrupa Şampiyonası'na katılmamız, Uluslar Ligi'nde onemler maclar oynamamız, dostluk maclarında Almanya ve Hırvatistan karşısında donem donem iyi performans gostermemiz olumlu şeyler. Olumsuz konuları da iyi analiz edip yolumuzda ilerlemek istiyoruz. Dunya Şampiyonası'na grup lideri katılabiliyor. Grup ikincisi play-off oynayacak. Bu da ayrı bir zorluk getirecektir. Hedefimiz 2022'de Katar'da yapılacak Dunya Şampiyonası'nda yer almak. Onun icin calışıyoruz."
"Sistemi koruyabilmemiz onemli"
Salgın sureciyle ilgili bir soru uzerine Altıntop, "3-4 ay icinde bunun gececeğine inanıyorum. Anormal bir durum yaşanıyor. Bu surecte her turlu kararı desteklemek lazım. Futbolun devam etmesi, sistemi koruyabilmemiz onemli. Kuluplerin hangi şartlarda oynadıklarının farkındayız. Hayat devam ediyor. Tedbiri alarak en iyisini yapmaya calışmamız lazım. Futbol sadece saha icinde değil, saha dışında da birleştirici." şeklinde konuştu.
İnsanların bu zor donemde de takımlarını takip ettiğine dikkati ceken Altıntop, "Bunun kıymetini bilmek lazım. Hakkını da vermek gerekiyor. TFF olarak futbolun kulturunu artırmaya calışıyoruz. Guzel hikayeler cıkarmak icin işimizi gonulden yapıyoruz. Eksiklerimiz varsa bunları da ilerleyen zamanlarda azaltmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Avrupa kuluplerinde kariyerlerini surduren Turk oyuncuları da heyecanla ve keyifle takip ettiklerini belirten Altıntop, "Bu kardeşlerimle her zaman iletişim halindeyiz ve onları destekliyoruz. Onları daha fazla iyi takımlarda gormek istiyoruz. En onemlisi Şampiyonlar Ligi'nde onları gormek istiyorum. Eleştiriyi de kabul etsinler, onların iyiliğini istiyoruz. TFF'nin ve takımlarımızın iyiliğini istiyoruz. Milletimizin iyiliğini istiyoruz. Olumlu eleştirilere ve onerilere kulaklarını kapatmasınlar." diyerek sozlerini tamamladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ercan Doğan