- Hamit Altıntop: "Şampiyonlar Ligi Finali'nin seyircili olacağına inanıyorum"
TFF İcra Kurulu Uyesi Hamit Altıntop:
"Hedefimiz 2022 yılında Dunya Kupası'nda mucadele etmek"
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzKafalar yine karışık! Bu hafta sonu kısıtlama var mı, kacta başlayacak? İşte tum detaylarBir ay icinde hamile bıraktığı 6 kadınla yan yana gelip poz verdiİSTANBUL - Turkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Uyesi Hamit Altıntop, milli takım olarak hedeflerinin 2022 yılında Katar'da duzenlenecek Dunya Kupası'nda boy gostermek olduğunu soyledi. Altıntop, bu yıl İstanbul'da oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Finali icin de, "Pandeminin 3-4 ay sonra biteceğini umuyorum. İnşallah final seyircili olur" dedi.
Ziraat Turkiye Kupası 5. Tur kura cekiminin ardından basın mensuplarına acıklamalarda bulunan TFF İcra Kurulu Uyesi Hamit Altıntop, oncelikle kurayı değerlendirdi. Guzel eşleşmeler olduğunu soyleyen Altıntop, "Takımlarımıza başarılar diliyorum 4. turda surpriz sonuclar vardı, bu turda da surprizler olacaktır. Kupanın keyfi bu. Tek maclı olmasının da heyecanı ve guzelliği desteklediğini duşunuyoruz. Heyecanla karşılaşmaları bekleyeceğiz" diye konuştu.
"Hedefimiz 2022'de mucadele etmek"
A Milli Takım'ın FIFA sıralamasında 1 basamak yukselmesiyle ilgili de Altıntop, "Uluslar Ligi'nde grubumuzda birinci olabilirdik ama maalesef 4. olarak C Ligi'ne duştuk. İnşallah ilerleyen surecte daha iyi sonuclar ortaya cıkar. Bu takım, Şenol Hocayla daha iyi yerlere ait. Bunu da başaracaklarını duşunuyorum. İyi gidişattan sonra beklentiler yukseldi ve bu beklentileri yuksek tutmanın zor olacağını tahmin ettik. Dorduncu olmak bizi de şaşırttı ancak karamsarlığa gerek yok. Şenol hocamızı en iyi şekilde destekliyoruz. Kendisi de bizimle surekli eksiklerimizi ve hatalarımızı paylaşıyor" dedi.
7 Aralık'ta cekilecek olan 2022 Dunya Kupası Elemeleri kuralarıyla alakalı ise Hamit Altıntop, "Şenol hocamız goreve ilk geldiğinde ana hedefin Dunya Kupası olduğunu soylemişti. O surecte Avrupa Şampiyonası'na katıldık, Uluslar Ligi'nde oynadık ve hazırlık maclarımız oldu. Ozellikle Almanya ve Hırvatistan maclarında donem donem iyi performanslar ortaya koyduk. Olumlu ve olumsuz durumları analiz ediyoruz. Dunya Kupası'na grup liderleri direkt katılıyor, ikinciler ise Play-Off oynuyor. Bu da ayrı bir zorluk getirecektir. Hedefimiz 2022 yılında Katar'da yer almak. Bunun icin calışıyoruz" acıklamasını yaptı.
"İnanıyorum ki Şampiyonlar Ligi finali seyircili olacaktır"
Aşı calışmalarının hız kazandığı bu donemde pandeminin 3-4 ay sonra son bulacağına inandığını vurgulayan Hamit Altıntop, "Yaz aylarında biteceğine inanıyorum. Şu anda anormal bir durum var. Burada her turlu kararı desteklemek lazım. Futbolun devam etmesini istiyoruz. Sistemi koruyabilmemiz onemli. Kuluplerin hangi şartlarda oynadıklarının farkındayız. Hayat devam ediyor ve tedbir alarak en iyisini yapmaya calışmamız lazım. Futbol saha dışında da iyileştirici bir etkiye sahip. Zor bir donemden gecsek de insanlar takip ederek takımlarını destekliyorlar. İnanıyorum ki İstanbul'da oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Finali de bu zorlu surec gecerek seyircili şekilde oynanacaktır. İyi hocalarla kaliteli bir futbolla, TFF olarak futbolun kulturunu artırmak ve guzel hikayeler cıkarmak icin işimizi gonulden yapıyoruz. Eksiklerimiz olabilir, bunları da ilerleyen surecte gidermeye calışacağız" ifadelerini kullandı.
Şampiyonlar Ligi'ne değinerek sozlerini surduren Altıntop, "Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ni keyifle, heyecanla takip ediyoruz. Bu platformda oynayan kardeşlerimle iletişim halindeyiz ve kendilerini destekliyoruz. Daha fazla kardeşimizi daha fazla iyi takımlarda gormek istiyoruz. Bunun da otesinde iyi Turk futbolcularını, Turk takımlarıyla birlikte Şampiyonlar Ligi'nde gormek istiyoruz. Eleştiriyi de kabul etsinler. Onların iyiliğini istiyoruz. TFF olarak hem futbolcuların hem de takımların başarılı olmasını istiyoruz. Olumlu eleştirilere ve nasihatlere kulaklarını kapamasınlar" diyerek konuşmasını tamamladı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BOZHAN MEMİŞ