Uyuşturucu ile mucadele toplantısına katılan Vali Ersin Yazıcı, zehir tacirlerine goz actırmamak icin ekiplerin mesai gozetmeksizin gorev başında olduğunu ifade etti. Uyuşturucu ile 2 şekilde mucadele edileceğini belirten Yazıcı, "Bunlardan bir tanesi muzik, bir tanesi de spor. Ozellikle ilkokul 3 ile 7. sınıf arasındaki cocuklarımızı sporla buluşturacağız. Sporda veya muzikte başarı elde eden, galibiyeti tadan cocuklarımızın ozguveni daha da artıyor. İnşallah okullarımızın acılmasıyla birlikte bu doğrultuda calışmalar yuruteceğiz" dedi.
Antalya'da Uyuşturucu ile Mucadelede Risk Durumu Değerlendirme Toplantısı duzenlendi. İl Emniyet Mudurluğu Konferans Salonu'nda gercekleşen toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Narkotik Suclarla Mucadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları İl Emniyet Muduru Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Levent Akay, Sahil Guvenlik Grup Komutanı Albay Sezai Ozkurt, İl Milli Eğitim Muduru Huseyin Er, İl Sağlık Muduru Dr. Unal Hulur, Aile Calışma ve Sosyal Hizmetler İl Muduru Abdullah Calışkan, Genclik Spor İl Muduru Yavuz Gurhan katıldı.

"Sentetik maddelere karşı uyanık olmalıyız"
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzKafalar yine karışık! Bu hafta sonu kısıtlama var mı, kacta başlayacak? İşte tum detaylarBir ay icinde hamile bıraktığı 6 kadınla yan yana gelip poz verdiToplantıda son donemde sentetik uyuşturucu kullanımında ciddi bir artış olduğuna dikkat ceken Vali Yazıcı onlerindeki en onemli gundem meselesinin bu olduğuna işaret etti. Ozellikle sentetik uyuşturucuların bircok ceşidi olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; "Bununla mucadele ederken hem bilgimizi guncel tutmalıyız, yeni sentetik maddelere karşı uyanık olmalıyız, hem de lojistik kanallarını kaynağına kadar, uretildiği laboratuvara kadar her aşamasını titizlikle takip edip, izleyip tezgahlarını başlarına yıkmalıyız. Ekiplerimiz titiz calışmalarla mesai mefhumu gozetmeksizin calışıyorlar. Bu zorlu gorevlerinde hepsine başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
"Her okula bir polis veya jandarma gorevlendiriyoruz"
Uyuşturucu ile en onemli mucadele yonteminin gencleri maddeye hic bulaşmadan uzak tutacak calışmalar yapmak olduğuna vurgu yapan Yazıcı "Ne yazık ki bu illete bulaşanların yuzde 90 kusuru tedavi alsa da rehabilite olsa da bu illetten kurtulamıyor. Belli bir sure sonra tekrar bulaşıyor. Polis, jandarma, sahil guvenlik, gumruk muhafaza ekiplerimiz ve bu işle gonullu kişiler mucadele ediyor ancak bizim mucadelemizi daha cok Milli Eğitim, Genclik Spor ve Aile Sosyal Hizmetler mudurluklerimizle yurutmemiz gerekiyor. Her okula bir polis veya jandarma gorevlendiriyoruz. Bu arkadaşlarımız hem okul idaresi ve oğretmenlerle hem de okul kantincisiyle, servis şoforleriyle, cevre esnafla iletişim kuruyor. Şupheli durumlar ve şahısları kendilerine bildirmelerini istiyor. Zehir tacirlerini okul cevrelerinden uzak tutmaya calışıyor. Ancak bu yeterli değil. Cocuklarımızı bu bataklıktan uzak tutmak icin hic bulaştırmamak icin farklı yollar bulmalıyız" dedi.
Spor ve muzikle uyuşturucu ile mucadele edilecek
Zehir tacirleri genellikle ekonomik durumu sıkıntılı alt gelir gruplarının yoğun olduğu bolgelerde yoğunlaştığını belirten Yazıcı konuşmasını şu şekilde surdurdu:
"Bu bolgelerde diğer suclar da daha yoğun işleniyor. Aile icerisinde ekonomik ve sosyal sıkıntı yaşayan, şiddete maruz kalan cocuk kendini sokağa atıyor ve kucuk yaşta mafyacılığa ozeniyor. Torbacılığa ozeniyor. Suc işlemeyi marifet sanmaya başlıyor. Bunun icin o cocuklarımızı devlet eliyle her turlu suca yonelmekten alıkoymalıyız. Bunu da cocuklara akıl vererek, bir şeyleri kafalarına sokmaya calışarak değil ozguvenlerini arttırarak, kendi kendilerini gaza getirmelerini sağlayarak başarabiliriz. Ben bu noktada elimizde iki sihirli değneğimiz olduğuna inanıyorum. Bunlardan bir tanesi muzik bir tanesi de spor. Ozellikle ilkokul 3 ile 7. sınıf arasındaki cocuklarımızı sporla buluşturacağız. Sporun getirdiği hırs cocuğun hayatına hedef koyuyor, daha disipline bir hale getiriyor. Sporda veya muzikte başarı elde eden, galibiyeti tadan cocuklarımızın ozguveni daha da artıyor. Uyuşturucudan kendiliğinden uzak duruyor. Başarının tadını alan cocuklarımıza mafyacılık artık cazip gelmiyor. İnşallah okullarımızın acılmasıyla birlikte bu doğrultuda calışmalar yuruteceğiz. Cocuklarımıza aynı zamanda ahlaki, milli, manevi, orfi değerlerimizi de hatırlatacağız. Bu doğrultuda hareket ettiğimiz surece ben uyuşturucunun artık milimize bir soruna donuşeceğine inanıyorum"
Uyuşturucu ile mucadelenin ara vermeksizin surulduğune vurgu yapan Vali Yazıcı vatandaşların da şuphe duydukları kişileri acil cağrı merkezine bildirmeleri halinde uyuşturucu ile mucadelede daha başarılı olacaklarını belirtti.
Narkotik Suclarla Mucadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğullarının sunumuyla başlayan toplantı Vali Ersin Yazıcının konuşmasının ardından soru cevap bolumuyle devam etti. - ANTALYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı