Konya Denetimli Serbestlik Mudurluğunun Uygulamalı Girişimcilik eğitimine katıldıktan sonra Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Kurumu Genel Mudurluğunden (İŞKUR) aldığı hibe desteğiyle iş yeri acan eski hukumlu Erdinc A, cocukluk yıllarında cıraklıkla başladığı perdecilik mesleğini surduruyor.
Cumhuriyet savcısı Fatih Başar ve Konya Denetimli Serbestlik Mudurluğu yetkilileri, Denetimli Serbestlik Mudurluğu ve İŞKUR tarafından projesi kabul edilen 23 yukumluden biri olan Erdinc A'yı Selcuklu ilcesinde actığı perde ve ceyiz malzemeleri dukkanında ziyaret etti. Başar ve yetkililer, Erdinc A'ya hayırlı olsun dileklerini iletti ve bir ihtiyacı olup olmadığını sordu.
Erdinc A. da iş yerinin acılmasına ve hayatını yeniden kurmasına destekleri dolayısıyla Başar ve Denetimli Serbestlik Mudurluğu yetkililerine teşekkur etti.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzKafalar yine karışık! Bu hafta sonu kısıtlama var mı, kacta başlayacak? İşte tum detaylarBir ay icinde hamile bıraktığı 6 kadınla yan yana gelip poz verdiKonuya ilişkin gazetecilere acıklama yapan Erdinc A, denetimli serbestlikle tahliye kararı aldıktan sonra hayatını baştan kurmak icin calışmalara başladığını, bu kapsamda Denetimli Serbestlik Mudurluğunce acılan Uygulamalı Girişimcilik eğitimine katıldığını soyledi. Burada 32 saatlik KOSGEB destekli girişimcilik sertifikası aldığını anlatan Erdinc A, "Ben bu mesleğe 12-13 yaşımda başladım. Bu meslekte 16-17 yıllık bir deneyimim var. Bu yuzden perdeci acmak icin projemi sundum. Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR'dan 'Eski Hukumlulere Yonelik Proje Destekleri' programı kapsamında 37 bin lira destek alarak iş yerimi actım." ifadesini kullandı.
İş yerini ocak ayında actığını belirten Erdinc A, "1 yıldır burayı işletiyoruz. İşler guzel gidiyor. Buradan kazandığımızla geciniyoruz. Yakında da duğunum olacak inşallah. Ben bu nedenle oncelikle Adalet Bakanlığına, Başsavcılığımıza, Denetimli Serbestlik Mudurluğumuze ve İŞKUR'a cok teşekkur ediyorum. Benim uzerimde cok emekleri var." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Melike Keskin