AVCILAR'da 1,5 yaşındaki oz kızı Eylul Mira'nın vucudunun farklı yerlerini jiletle kesip, farklı bolgelerine camaşır suyu ve sıvı sabun enjekte ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan anne Ezgi Korucu'nun (28) cezai ehliyeti tam cıktı. ADLİ TIP RAPORU MAHKEMEYE ULAŞTI
Bakırkoy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gorulen duruşmaya tutuklu sanık Ezgi Korucu Ses ve Goruntulu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, Aile Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avukatı Buşra Ozturk ve sanık avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Mehmet Faik Saban, Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Dairesi'nden gelen rapora gore sanık Korucu'nun cezai sorumluluğunun tam olduğunu acıkladı. Adli Tıp Kurumu hazırladığı diğer raporunda ise mağdur bebeğin organlarından birinin işlevinin surekli zayıfladığı ve travmatik olduğunu belirtti.
"BEN KOTU BİR ANNE DEĞİLİM HAKKINIZI HELAL EDİN"

Mahkeme Başkanı Saban, sanık Korucu'nun cezaevinden ailesine mektuplar yazdığını belirterek, duruşmada mektuplarda gecen ifadeleri okudu. Sanık, Eylul Mira bebeğe hitaben yazdığı mektupta "Senden ve kardeşlerinden ozur diliyorum. Eylul ne olur beni affet. Ben kotu bir anne değilim. Haklarınızı helal edin" şeklinde ifadelerini kullandı. Mahkeme Başkanı Saban, sanığa mektubun anlamını sordu. Sanık da, "Cocuklar kucuk yaşta yalnız kaldı. Bu nedenle mektup yazdım, beni yanlış bilmemeleri icin yazdım" dedi. Sanık eşi Eray Korucu'ya yazdığı mektupta da "Beni evlatlarımın onunde kotulemediğin icin cok sağ ol. Biz iyi kotu 13 yılı bitirdik" şeklinde yazı yazarken kayınvalidesine yazdığı mektupta da "Ben yaptığım hatanın bedelini 19 ay cocuklardan uzak kalarak odedim" ifadesini kullandı. "YAPMADIĞIM BİR ŞEYİ YAPTIM GİBİ SOYLEDİM"Sanık bu mektupla da ilgili "Yapmadığım bir şeyi yaptım gibi soyledim. Eylul'e yazdığım mektupta da, Eylul cezaevine geldiğinde beni utandırdı, sarıldı ve optu. Uzun zamandır cocuğumu gormuyordum. Cocuğum geldiği icin oyle yazdım. Cocuk kucuk yaşta annesini kotu bilmeyip bana sevgi gosterdiği icin boyle dedim" diye konuştu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni korona tedbirleri icin sinyali verdi: MecburuzKafalar yine karışık! Bu hafta sonu kısıtlama var mı, kacta başlayacak? İşte tum detaylarBir ay icinde hamile bıraktığı 6 kadınla yan yana gelip poz verdi"İCERİ GİRMEYİ KURTULUŞ YOLU BULDU"Sanık avukatı ise, "Mektuplarda da belirtildiği gibi yaşadığı hayat nedeniyle muvekkil iceri girmeyi kurtuluş yolu buldu. Bunu ilk duruşmada da soyledi. Anne emniyetteki ifadesinde 3 aylıktan 12 aylığa kadar cocuğu oldurmeye calıştığını ifade etmiş. Bu kadın daha once 2 cocuk buyutmuş, boyle olsa diğer cocuklara da zarar verirdi. Adli Tıp Kurumu raporlarında cocuğun bedeninde boyle sıvılar yok. Cocuğun doğuştan gelen rahatsızlığı var" diyerek sanığın tahliyesini talep etti.
SANIĞIN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Ozturk ise "Sanığın yazdığı mektuplarda vicdan azabı cektiği gorulmektedir. Tutukluluk halinin devamını talep ediyoruz" dedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi icin duruşmayı erteledi.
İDDİANAMEBakırkoy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Adli Tıp Kurumu İkinci İhtisas Kurulu'nun raporuna yer veriliyor. Eylul Mira bebeğin vucudundaki travmatik değişimlerin sayısı, dağılımları ve sağ kolda saptanan fonksiyonel kayıp hep birlikte değerlendirildiğinde kucuğun kotu muameleye maruz kaldığının kabulunun gerektiği belirtilen raporda, yaralanmanın kişi uzerindeki etkisinin basit bir tıbbi mudahale ile giderilebilecek olcude hafif nitelikte olmadığı ifade ediliyor. Ezgi Korucu'nun 9 Şubat 2019'da polise verdiği ifadesine de iddianame yer veriliyor. Ezgi Korucu sucunu itiraf ederek, kızına bir turlu ısınamadığını, işkence ve eziyetleri cocuğun olmesi amacıyla yaptığını ancak ikametinde tek olarak yaşamadığı icin ailesinin ve eşinin baskısıyla kızını hastaneye goturerek tedavisini yaptırdığı da iddianamede yer alıyor. İddianamede Ezgi Korucu'nun "Cocuğa karşı tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet cektirerek kasten oldurmeye teşebbus" sucundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

- İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı