Turkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gurcan Karakaş, yerli otomobil projesiyle ilgili yeni acıklamalarda bulundu. Bir suredir tartışılan bir meseleye değinen Karakaş, yerli otomobil icin 101 tedarikci secildiğini, bunların yuzde 75'inin yerli olduğunu soyledi. Yuzde 75'lik kesimin coğunluğunun da Taşıt Aracları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) uyesi olduğunu belirten CEO, geriye kalan yuzde 25'lik tedarikci miktarının uluslararası kuruluşlar olduğunu ifade etti.
Gurcan Karakaş, yerli otomobil icin once yerli tedarikcilere gidildiğini, gerekli parcanın bulunamadığı takdirde de dunyanın en iyilerinin tercih edildiğini soyluyor. Bu bağlamda yerli otomobil icin en kritik parcanın da batarya olduğunu belirten Karakaş, bu konuda da kendini ispatlamış olan Farasis ile anlaşmaya varıldığını ifade ediyor.
[h=2]"2032'ye kadar 1 milyon arac uretilmiş olacak"[/h]
Gurcan Karakaş, İstanbul Sanayi Odası’nın kasım ayı meclis toplantısında, uretim tesisiyle ilgili de acıklamalarda bulundu. Gemlik'teki fabrikanın toplamda 1,2 milyon metrekare araziye oturduğunu ifade eden Karakaş, 175 bin metrekarelik uretim tesisinde 4.300 kişinin calışacağını belirtti. Tesisin yıllık arac uretim kapasitesinin 175 bin olduğunu ifade eden TOGG CEO'su, 2032 yılına kadar 1 milyon aracın banttan ineceğini vurguladı.