TUNCELİ'nin Mazgirt ilcesinde, 32 yıl once PKK'lı teroristlerce şehit edilen oğretmen Mustafa Cağlar'ın Kutahya'da oturan ailesi, acıyı hala ilk gunku gibi yaşadıklarını soyledi. Teroristlerin şehit ettiği ilk oğretmen olan Mustafa Cağlar'ın oğlu Murat Cağlar, "Ben babamın varlığını hic yaşayamadım, ben 11 aylıktım ve baba nedir hic bilemedim" dedi.
Tavşanlı ilcesinde yaşayan Murat Cağlar, 1988 yılında teroristler tarafından Tunceli'nin Mazgirt ilcesine bağlı Akdoven koyunde 23 Nisan kutlamaları oncesi şehit edilen babası Mustafa Cağlar ve annesinin o gece yaşadıklarını DHA'ya anlattı. Babasının teroristler tarafından evinden alınarak gorev yaptığı okulda şehit edildiğini ifade eden Cağlar, onun adını, kendi oğluna vererek yaşattığını soyledi.

Kendisi 11 aylıkken babasının şehit edildiğini, o gune dair yaşananları ise buyudukce oğrendiğini ifade eden Murat Cağlar, şunları anlattı: "1988 yılında, ben 11 aylıkken babam şehit oldu. Ben 1987 doğumluyum. Olayı sadece buyuklerimin anlattığı kadarıyla biliyorum. Tabii, o zamanın acılı anlarını tam teferruatlarıyla dinlemek zor oluyor. Cunku o anıları tekrar tazelemiş oluyoruz. O yuzden duyduklarımı biliyorum. 23 Nisan 1988'de o zamanın valisi babamları uyarıyor. 'Burada durmayın, teror olayları artmaya başladı. Sizin de canınız tehlikede, burada durmamanızda fayda var' diye. Fakat babamlar hangi sebepten oturu olduklarını bilmiyorum ama yine bir amirleri tarafından '23 Nisan'ı kutlayın, daha sonra gidin' talimatı aldıkları soyleniyor. Babamı zorla okula goturuyorlar. Okulda o sırada yanında annem var, ben ise o sıra 11 aylığım fakat yanlarında değilim. Beni babaanneme emanet edip gidiyorlar. Babam daha yeni gorevine başlamış bir oğretmen. Okulda da diğer oğretmeni ve babamı şehit ediyorlar."'ANNEME KİMSE YARDIM ETMEMİŞ'Annesinin o gece yaşadığı korku dolu anları da aktaran Cağlar, "Annem o gece icin evde kaldığını, babamın uzun sure gelmemesinden dolayı okula aramaya gitmiş. Okula bakıyor fakat babamı goremiyor. Sabahleyin de kolluk kuvvetleri geldikten sonra da olayın aydınlanmaya başladığını, babamın da yine aynı yerde vurularak şehit olduğunu, fakat goremediğini soylemişlerdi. Sonrasında da buyuklerimize haber veriyorlar. Buyuklerimiz de almaya gidiyor. İnsan su misali kabına, ortamına girdiği zaman uyum sağlamaya calışıyor. Ben babamın varlığını hic yaşayamadım. 11 aylıktım ve baba nedir hic bilemedim. Allah razı olsun, dedem ve amcam hicbir zaman babamın yokluğunu hissettirmediler. Hep yanımdaydılar ve ilgilendiler. Babamın varlığını hisseden annem, dedem, babaannem, amcam. Onlar hep acısını taze tutuyorlar. Hele ki sevilen ve aranan insan olursa. Acılar hicbir zaman kapanmıyor. Annemin, ne zaman konusu gecse, gozlerinin buğulandığını, sozlerinin duğumlendiği hissediliyor. Babamın varlığını yaşatmak ve adını surdurmek icin oğluma Mustafa adını koydum. Yanına da bir isim ekledik, Mustafa Talha. Acılarımız hep taze. Sonmedi, sonmez de" diye konuştu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Koronadan vefat edenlerin yaptığı en buyuk yanlış! Prof. Ceyhan, ustune basa basa uyardı"Bir tek cumle soyleyeceksiniz" diyen Soylu'nun isteği HDP'li vekilleri zora soktuMaradona ve unlu modelle ilgili skandal sozler: Sabaha kadar cinsel ilişkiye girdiler
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Oğuzhan KILIC