Koronavirus vaka sayısı artışının gorulduğu iller arasında yer alan Edirne'de Osmanlı mirası tarihi carşılarda denetim yapıldı.
İcişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda, başta pazar yerleri, toplu ulaşım aracları ve alışveriş merkezleri olmak uzere kalabalık bulunulan yerlerde yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınıyla mucadele kapsamındaki denetimler yapılmaya devam ediliyor.
Bu kapsamda icerisinde onlarca dukkan bulunan tarihi carşılarda denetim gercekleştirildi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Koronadan vefat edenlerin yaptığı en buyuk yanlış! Prof. Ceyhan, ustune basa basa uyardı"Bir tek cumle soyleyeceksiniz" diyen Soylu'nun isteği HDP'li vekilleri zora soktuMaradona ve unlu modelle ilgili skandal sozler: Sabaha kadar cinsel ilişkiye girdilerEdirne Valiliği Denetim Koordinasyon Sorumlusu ve Tarım Orman Mudurluğu Şube Muduru Devrim Oden yaptığı acıklamada, denetimlerin artırılarak devam edeceğini soyledi.
-Doğal havalandırma işletiliyor
Oden, tarihi carşıların pek cok kapısı olduğunu, bu anlamda "doğal havalandırma" sisteminden devamlı yararlanıldığını belirtti.
Esnaf ve vatandaşın buyuk oranda kurallara riayet ettiğini ifade eden Oden, şunları kaydetti:
"Tarihi carşılarda yapmış olduğumuz denetimlerde oncelikli olarak işletme sahiplerinin temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet edip etmediklerinin kontrollerini yapıyoruz. İşletmenin metre karesi uzerinden iceride maksimum bulunabilecek muşteri sayılarının kontrollerini gercekleştiriyoruz. Dezenfektan madde bulundurup bulundurmadığının kontrollerini gercekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın cok buyuk oranda maske kurallarına riayet ettiklerini goruyoruz."
Oden, Edirne Valiliği koordinesinde nisan ayından bu yana il genelinde 52 bine yakın denetim gercekleştirdiklerini aktardı.
Ekipler, tarihi carşılar Ali Paşa, Bedesten, Arasta dışında modern alış veriş merkezlerinde de denetimlerini surdurdu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Salih Baran