Hırvatistan'da gercekleşen Avrupa Kulupler Tekvando Şampiyonası'nda elde ettiği şampiyonlukla beraber ust uste 6. kez şampiyon olan milli sporcu Sude Yaren Uzuncavdar, Turkiye'ye dondu. Ayağının tozu ile okulundaki hocaları ile buluşan Uzuncavdar, hedefinin 2024 Olimpiyatları olduğunu belirtti.
Hırvatistan'da duzenlenen Avrupa Kulupler Tekvando Şampiyonası'nda elde ettiği şampiyonluk ile birlikte ust uste 6 kez şampiyon olan milli sporcu Sude Yaren Uzuncavdar, 2 gun once Turkiye'ye dondu. Cavdar, ayağının tozu ile başarısına katkıda bulunan oğretmenleriyle okulunda bir araya geldi. Şampiyon Uzuncavdar'a, okul yonetimi tarafından hediye takdim edildi.

Tekvando sporundaki başarılarından soz eden Sude Yaren Uzuncavdar, "Avrupa şampiyonuyum. İki kere sut uste Dunya Başkanlığı Kupası aldım. Son katıldığım macta Hırvatistan'da yine Avrupa Kulupler'de şampiyonluk elde ettim. En son 2 gun once bir macım vardı. 8. Avrupa Kulupler Şampiyonası, Hırvatistan'da şampiyon oldum. Gecen sene Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'na katılmıştım. Bu sene gencler kategorisine yukseldim. İlk senem olmasına rağmen şampiyon oldum. Ailem tekvandocu olduğu icin cok uzun zamanlardan beri tekvando yapıyorum, salonda buyudum diyebilirim" dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Koronadan vefat edenlerin yaptığı en buyuk yanlış! Prof. Ceyhan, ustune basa basa uyardı"Bir tek cumle soyleyeceksiniz" diyen Soylu'nun isteği HDP'li vekilleri zora soktuMaradona ve unlu modelle ilgili skandal sozler: Sabaha kadar cinsel ilişkiye girdiler"HEDEFİM, 2024 OLİMPİYATLARI"
Hedefinin 2024 Olimpiyat Şampiyonası'na gitmek olduğunu belirten Uzuncavdar, "Her sporcunun hayali olan olimpiyata gidip şampiyon olmak istiyorum. Cok calışıyoruz. Korona virus turnuvaları etkiledi. Bu sene Gencler Dunya Şampiyonası'na gidecektim. Korona virus yuzunden gidemedim. Ama beni cok fazla etkilemedi cunku babam benim antrenorum olduğu icin biz cok calıştık" diye konuştu.
Barış Pınarı Harekatı'nda Mehmetcik'e asker selamı vererek destek olması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile goruşmesi hakkında konuşan Uzuncavdar "Barış Pınarı Harekatı'nda ben İspanya'daydım. Avrupa şampiyonu olmuştum ve asker abilerimize moral olsun dunya şampiyonluk kursusunde asker selamı verdim. Cumhurbaşkanımız da bunu grup toplantısında dile getirdi ve bu bana cok buyuk moral oldu. Zaten ondan sonra cıktığım butun maclarda birinci oldum. İnşallah goruşmeyi cok isterim" ifadelerini kullandı.
Avrupa Tekvando Şampiyonu Sude Yaren Uzuncavdar'ın oğretmeni Nurten Coşkun, "Sude hem spor acısından hem de ahlaki acıdan yetişmiş bir Turk genci. Butun surecte oğretmeni olarak cok heyecanlandı. Daha ileriye gideceğine inanıyorum. Sude'nin başarılı olması bizim icin cok buyuk bir mutluluk" acıklamasını yaptı.
Sude Yaren Uzuncavdar'ın babası ve antrenoru Serkan Uzuncavdar, "Biz aileden sporcuyuz. Sude yaklaşık 2 yaşından beri spor yapıyor, şimdiye kadar hic ara vermedi. 6 tane buyuk yurtdışı musabakasında şampiyon oldu. En son 2 gun once Hırvatistan'da oldu. Cok guclu rakipleri vardı. Ozellikle final musabakasındaki rakibimiz ev sahibiydi. Gecen sene genclerde Avrupa şampiyonu olurken aynı sene umitlerde 73 kiloda Avrupa 3.'suydu. Onu finalde yendik. Daha sonra yarı finalde yendiğimiz Cek sporcu da cok guclu bir rakipti. Hamdolsun orada da imanın gucu ve verdiği emek karşılığında şampiyon oldu" cumlelerine yer verdi.
(Cem Guney Kılıc - Muharrem Cam/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı