İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, Bakanlığının 2021 yılı butcesinin goruşulduğu TBMM Plan ve Butce Komisyonunda milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Komisyonda İcişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Mudurluğu, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Guvenlik Komutanlığı, Goc İdaresi Genel Mudurluğu ile Afet ve Acil Durum Yonetimi Başkanlığının 2021 yılı butceleri kabul edildi.
[h=3]"BİR TEK CUMLE SOYLEYECEKSİNİZ"[/h]HDP'li vekillerin kendisine surekli bazı laflar soylediğini belirten Soylu, "Bir tek cumle soyleyeceksiniz, 'Bu PKK'nın Allah belasını versin' diyeceksiniz. Allah'ınızı seversiniz bir tek cumle, başka bir şey istemiyoruz sizden" ifadesini kullandı.

"Boyle deyince her şey bitiyor mu?" diyen HDP'li vekillere Soylu, "Evet, her şey bitiyor. Hadi bir deyin. Bakalım bitiyor mu, bitmiyor mu? Arkadaşlarınızın Kandil'e gittiği zaman hangi muameleyle karşı karşıya kaldığını biliyoruz. Biliyorum, isterseniz anlatayım" karşılığını verdi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Koronadan vefat edenlerin yaptığı en buyuk yanlış! Prof. Ceyhan, ustune basa basa uyardıMaradona ve unlu modelle ilgili skandal sozler: Sabaha kadar cinsel ilişkiye girdilerİstanbul'da tedirgin eden goruntu! Uzun sure hafızalarınızdan silinmeyecek[h=3]"KORUMALARI AZALTMAYA CALIŞIYORUM"[/h]İcişleri Bakanı olduğu gun 15 bin korumanın tahsis edildiğini gorduğunu aktaran Soylu, "Şu anda 5 binin altında. Bunu ısrarla aşağıya cekmeye calışıyorum" dedi. Kendisinin korumalarını azalttığı kişiler tarafından eleştirildiğine dikkati ceken Soylu, şu bilgileri verdi: "Bazı iş adamlarına korumalar veriliyor. Bir tane polis var yanında, 6 adam lokantaya giriyorlar. Herkes ayağa kalkıyor. Biz buna katlanamayız. 'Cekin kardeşim bunların hepsini' dedim. Herhangi bir teror tehdidi veya başka bir yerden tehdit olmadan koruma alabilmesi mumkun değildir. Bu kadar acık ve net. Resmi olmayan iş adamı ve şahıslara verilen koruma sayısı 175 kişiye yakın. 87 kişiye cağrı uzerine koruma, 17 kişiye de ozel koruma yapılmaktadır. Bunların onemli bir bolumu Doğu ve Guneydoğu'da iş yapanlar veya kişisel husumetten dolayı bizim korumak durumunda olduğumuz kişiler"
[h=3]"86 SELEFİ DERNEKLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLADI"[/h]Selefi derneklerin durumuyla ilgili soruya İcişleri Bakanı Soylu, "Bu yıl 86 selefi dernekle ilgili soruşturma yapıldı. 61'ini savcılığa tevdi ettik. Bazen bunların kayıt, para ve farklı kanuna uymayan meseleleri olur, bazıları da ideolojik, kanuna uygun olmayan birtakım meseleleri olur. Devletimiz bu işin peşinde. Hic merak etmeyin, adım adım her şeyi takip ediyoruz. Milletimiz bize guvensin" diye konuştu.
[h=3]"BİZİM IŞIKLARIMIZ HER GECE YANAR"[/h]Bakan Soylu, millete gece gunduz hizmet etmek icin calıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Son 20 gunde sınırdan gecen 7 tane bombalı eylem yapmak isteyeni yakaladık. Haberiniz var mı? Sadece sınırdan gecen. Milletimizin bu konuda bize, hukumetimize, Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakına itimadı var. Biz bu itimat icin gece gunduz calışıyoruz. Bizim ışığımız, o gece Anayasa Mahkemesinin ışığını yaktığı gece yanmadı. Bizim ışıklarımız her gece yanar, yanmak zorunda"