ANTALYA'da oğlunun futbol sevgisi ve antrenorluk hayalini gercekleştirmek icin 2 ay once futbol kulubu kuran Ayşegul Pehlivan Deveci (42), tarım işcisi cocuk ve genclerden oluşan sporcularına ucretsiz forma, servis ve tesis imkanı sağlayıp, başlattığı spor eğitimiyle gelecek yıllarda şampiyonluk kazanmayı ve Turk futboluna başarılı sporcu yetiştirmeyi hedefliyor.
Futbol dunyasında son donemde adlarından soz ettirmeye başlayan kadın kulup başkanlarına bir yenisi Antalya'da eklendi. Antalya'da oturan Ayşegul Pehlivan Deveci, futbola aşırı ilgi duyan ve antrenor olmak isteyen oğlu Buğra'nın (17) hayallerine ulaşmasına yardımcı olmak icin futbol kulubu kurmaya karar verdi. Kuracağı futbol takımı icin ilk once tesis oluşturan Deveci, kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Gaziler Mahallesi'nde halı saha kiraladı. Tarım ve sera alanlarının yoğun olduğu bolgede halı saha işleten Deveci, yakın cevrede yaşayan coğunluğu tarım işcisi cocuk ve genclerden oluşan sporcularıyla 'Anadolu Efsaneleri' adlı takımı kurdu.

Farklı yaş gruplarında kız ve erkek futbol takımında 80 sporcuya ucretsiz eğitim veren Deveci, her gun sporcularını servisle sahaya getirip, ulaşım imkanı da sağlıyor. Kentin farklı bolgelerinden eğitimlere katılan sporcularına forma, canta, tozluk gibi spor malzemesi yardımında da bulunan Deveci, antrenmanlarda futbolcularıyla cocuğu gibi ilgilenip, onların başarısı icin mucadele ediyor. Takım antrenoru, antrenor yardımcılığı yapan oğlu Buğra ve kulup başkanı olarak futbolcularının her sorunuyla yakından ilgilenen Deveci, antrenmanda da sporcularına gozu gibi bakıyor.ANNELERİ GİBİ İLGİLENİYORAntrenmanlarda zaman zaman taktik veren Deveci, hafif sakatlık yaşayan sporcularıyla anneleriymiş gibi ilgileniyor, antrenman sonrasında da uzun sure terli kalmaması icin eşofmanlarını giymeleri konusunda onları uyarıyor. Futbol takımı başkanlığını annelik hisleriyle birleştiren Deveci, takımının gelecek yıl amator liglerde mucadele etmesi icin caba gosteriyor. 2 ay once kurulan takımıyla amator liglerde gelecek sene farklı yaş gruplarında yer almayı hedefleyen Deveci, şampiyonluk yaşayıp, Turk futboluna başarılı sporcu yetiştirerek, oğlunun hayallerine ulaşması icin caba gosteriyor.'OĞLUMUN ANTRENORLUK HAYALİ İCİN İŞE KALKIŞTIM'Oğlunun antrenor olma hayalini gercekleştirmek icin kurduğu futbol takımında hedeflerini anlatan Deveci, şunları soyledi: "Futbol kulubu kurmamdaki sebep oğlumun antrenorluk hayalini gercekleştirmek ve anne olarak oğlumu mutlu etmek. Anneler bazen cocuklarının hayalini gercekleştirmek icin vardır. Ben de oğlumun antrenorluk hayali icin işe kalkıştım. İlk once tesis gerektiği duşuncesiyle tesisimi kurdum. Daha sonra oyuncular gerektiği icin futbol okulu acmam gerektiğini duşundum. Tesisimiz Antalya'da ucra koşede, sınırlı imkanlarda. Buradaki genclere yardım eli uzatmayı duşunduk. Burada gencler serada calışıp, okul hayatını idame edememiş, sosyal aktivitelerden geri kalmış. Bu cocuklarımızı topluma kazandırmak icin guzel bir fikir oldu. Sonra tesisimizde oyuncularımız ve antrenorlerimizle calışmaya başlıyoruz."Tesis kurduğu mahallede genclere spor eğitiminin yanı sıra sosyal olanaklar sunmak istediğini de dile getiren Deveci, sporcularıyla 'anne' şefkatiyle ilgilendiğini anlattı. Takımının amator liglerde farklı yaş gruplarında mucadele edeceği gunu sabırsızlıkla beklediğini anlatan Deveci, şoyle konuştu: "İlk once kucuk bir takımdık ama şu anda 80 sporcumuz oldu. Servisle uzaktan gelen sporcularımız var. Anne cocuğuna nasıl davranması gerekiyorsa ben de burada cocuklarımla oyle ilgileniyorum. Servise binmelerinde, antrenmanda duştuğunde, terlediklerinde anne gibi ilgileniyorum. Futbolcularımıza forma gibi spor malzemelerini kendi imkanlarımla alıp, dağıttım. Servisle antrenmana getirip, ucretsiz futbol eğitimi veriyoruz. 2 ay oldu kulubu aktif hale getireli. Turkiye Futbol Federasyonu'na da başvurduk. Pandemi sureci bittikten sonra da 2021'de amator takım olarak liglerde maclara cıkacağız. Hedefimiz şampiyonluk. Sporcularıma 'evladım' diyorum, onlar da şampiyonluk kazanmak icin var gucuyle calışacaklar."
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Koronadan vefat edenlerin yaptığı en buyuk yanlış! Prof. Ceyhan, ustune basa basa uyardıMaradona ve unlu modelle ilgili skandal sozler: Sabaha kadar cinsel ilişkiye girdilerİstanbul'da tedirgin eden goruntu! Uzun sure hafızalarınızdan silinmeyecek
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tolga YILDIRIM