ERZURUM'da ozel bir lisede son sınıf oğrencisi olan 4 arkadaş, salgın nedeniyle yuz yuze eğitimin iptal edilmesinin ardından Cat ilcesine bağlı Tuzluca Mahallesi'ndeki ilkokulun binasını boyadı, resimlerle renklendirdi.
Merkez Aziziye ilcesindeki ozel lisede 12'nci sınıf oğrencileri Mert Akgun, Mert Yılmaz, Nedim Hakan Polat ve Gokhan Gultekin, pandemi nedeniyle yuz yuze eğitim iptal edilince bir sosyal sorumluluk projesi hazırladı. Bir okulun binasını resimlerle renklendirmek icin proje hazırlayan 4 arkadaş, Erzurum'a yaklaşık 60 kilometre mesafedeki Cat ilcesine bağlı Tuzluca Mahallesi'nde bulunan ilkokulu belirledi. Milli Eğitim Mudurluğu'nden izin alan arkadaş grubu, Yakutiye ve Cat Belediyesi ile hayırsever vatandaşlardan aldıkları destekle calışmaya başladı. Havaların soğumasına zaman zaman da yağışa rağmen Tuzluca Okulu'na giden lise son sınıfı oğrencileri, duvarları boyadıktan sonra milli eğitimin onay verdiği resimleri cizmeye başladı. Okul duvarını resimlerle renklendiren oğrenciler, yaklaşık 1 haftada calışmayı bitirmeyi hedefliyor.
Pandemi nedeniyle 4 arkadaş olarak sosyal sorumluluk projesini hazırladıklarını soyleyen Mert Yılmaz, "Pandemi surecinde okullar kapandıktan sonra kırsal kesimde okuyanlara yardımcı olmak istedik. 4 arkadaş olarak bağımsız bir sosyal sorumluluk projesi yurutmeyi hedefledik. Yakutiye ve Cat Belediyesi ile hayırseverlerin desteğiyle temin ettiğimiz boyalarla okulu renklendirmeye calıştık. Pandemi sonrası okula geri donen kucuk arkadaşlarımızın okuma şevklerini artıracak, mutlu bir şekilde eğitim-oğretimlerine devam etmelerini sağlamak icin duvarları boyamayı amacladık" diye konuştu. Yılmaz, soğuk hava ve yağışa rağmen calışmalarını 1 haftada tamamlamayı hedeflediklerini soyledi. Oğrencilerin baştan ayağa yeniledikleri okul duvarını inceleyen vatandaşlar ise resimleri beğendiklerini ifade etti.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Koronadan vefat edenlerin yaptığı en buyuk yanlış! Prof. Ceyhan, ustune basa basa uyardı"Bir tek cumle soyleyeceksiniz" diyen Soylu'nun isteği HDP'li vekilleri zora soktuMaradona ve unlu modelle ilgili skandal sozler: Sabaha kadar cinsel ilişkiye girdiler
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Salih TEKİN