KONYA Tabip Odası Başkanı Dr. Eyup Cetin, kentteki koronavirus vaka sayısındaki artışın nedeninin ev ziyaretleri olduğunu soyledi. Dr. Cetin, "Kış uzun, dolayısıyla evde oturmalar arttı. Evde oturmalarda da maskeyle oturduklarını duşunmuyorum. Boylelikle vaka sayıları da artıyor. Bu ev oturmalarının, vaka sayılarındaki artışta buyuk bir etken olarak goruyorum. Hastanelerimize başvuran hastalar icinde 10 kişiden 3'u pozitif cıkıyor. Ev oturmalarını kısıtlamak gerekiyor" dedi.
Yurt genelinde olduğu gibi Konya'da koronavirus vaka sayısı son gunlerde yeniden artış gostermeye başladı. Sokaklarda maske kuralına uyulsa da ev ve iş yeri gibi kapalı ortamlarda bu kural ihlal ediliyor. Konya Tabip Odası Şubesi Başkanı Dr. Eyup Cetin de kentteki koronavirus vaka sayısının artışının ev ziyaretlerinden kaynaklandığını ve bu ziyaretlerde kısıtlamaya gidilmesi gerektiğini belirterek, şunları soyledi:
"Maskeyi başlangıca gore takıyoruz. Ama maskeyi hala uygun şekilde kullanmayanları da goruyoruz. Kış sezonuna girdiğimizden dolayı ve son haftalarda yapılan uygulamaların neticesinde, kafe ve restoranların kapatılmasıyla insanlarımız ev ziyaretlerini artırdılar. Kış geceleri uzun, dolayısıyla evde oturmalar arttı. Evde oturmalarda da maskeyle oturduklarını duşunmuyorum. 'Biz bizeyiz' mantığıyla maskesiz kaldıklarını duşunuyorum. Bu şekilde vakalarımız artıyor. Ozellikle Konya icin soylemek gerekirse, ev ziyaretlerinin kısıtlanmasının sağlanması lazım. Vatandaşlarımız kendilerine bu kısıtlamayı getirmeleri lazım. Devlet herhangi bir şey yapmadan, oturmalara, eski alışkanlıklara bir sure ara vermemiz gerekiyor."'10 KİŞİDEN 3'U POZİTİF'Hastaneye başvuran 10 kişiden 3'unun koronavirus testi sonucunun pozitif cıktığını ifade eden Cetin, "Bu ev oturmalarının, vaka sayılarındaki artışta buyuk bir etken olarak goruyorum. Konya'da oran olarak, Turkiye ortalamasını yakalamış durumdayız. Resmi elimde herhangi bir rakam olmamasına rağmen hastanelerimize başvuran hastalarımızın sayılarından bunu tahmin edebilmek guc değil. Yuzde 30 civarında pozitifliğimiz var. Hastanelerimize başvuran hastalar icinde 10 kişiden 3'u pozitif cıkıyor. Bakan beyin de dediği gibi herkesin kendi sınırlamalarını getirmesi gerekiyor" diye konuştu.'BU RAKAMLARIN DAHA FAZLA OLDUĞUNU DUŞUNMEK URKUTUYOR'Vaka sayılarının acıklanmasına da değinen Dr. Eyup Cetin, "Maske konusunda bazı insanların cenesinin altında, kolunda maskeler devam ediyor. Hastane ortamında, hastayı ziyarete gelmiş maskesiz insanlar goruyorum. Bu sayılarla, bu kadar cesur olmamak lazım. Gunluk vaka sayısı 30 bine yaklaştı. Bu sayının da uzerinde vaka olduğunu duşunuyorum. Cunku temaslı diye eve gonderdiğimiz insanlarımızın bir kısmı rahatsızlanıyor. Covid-19 bulguları var; ama hicbir yere gitmiyorlar. Temaslı oldukları icin onlar da test yapılmadan tetkik yapılmadan evde bu rahatsızlığı geciriyorlar diye duşunuyorum. Bu rakam daha fazla olduğunu duşunmek hepimizi urkutuyor" dedi.'KİTLESEL BULAŞMALARIN OLDUĞU YERDE, OLUMLER DE ARTACAKTIR'Kitlesel bulaşmaların, olumleri artırabileceğini soyleyen Dr. Cetin şoyle konuştu: "Sağlık Bakanımızın 'kitlesel bulaşma donemine girdik' demesi en urkutucu cumlesiydi. Kitlesel bulaşmaların olduğu yerde, olumlerin de artacağını duşunmek zor olmasa gerek. Onun icin kalabalıklardan, bu tur bulaşların olabileceği yerlerden mumkun olduğu kadar uzak durmak gerekiyor. Mesela bir asansor cıkmanız gerekiyorsa, merdivenden cıkma imkanınız varsa asansoru kullanmayın, asansorde bir kişi dahi olsa bile binmeyin. Mumkun olduğu kadar teması en aza indirebilmenin yollarına bakmak gerekiyor. Gunluk 30 bine yaklaşan bir ulkede bu kısıtlamaları yetersiz buluyorum. Ekonomik boyutunu bilemiyorum. Ama 14 gunluk tam kapanmanın gerekliliğini duşunenlerdenim."

?
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Koronadan vefat edenlerin yaptığı en buyuk yanlış! Prof. Ceyhan, ustune basa basa uyardı"Bir tek cumle soyleyeceksiniz" diyen Soylu'nun isteği HDP'li vekilleri zora soktuMaradona ve unlu modelle ilgili skandal sozler: Sabaha kadar cinsel ilişkiye girdiler
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Hasan DONMEZ