İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, "Uc teroriste ev sahipliği yapan kişi Osman Şiban. Helikoptere bindiler, geldiler. Bundan sonrası ne olmuşsa, soruşturmamız ne varsa bunun sonucun ortaya koyarız. Ama bilesiniz ki komutanları bir terorist tarafından şehit edilmiş ve bunlara yardım yataklık yaptıkları Osman Şiban'ın bu işin icinde olduğu kayıtlarımızda var" dedi.
İcişleri Bakanı Suleyman Soylu, TBMM Plan ve Butce Komisyonu'nda İcişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların butce goruşmelerine katıldı ve milletvekillerinin sorularını cevapladı. Bakan Soylu, "Şalterimizi indirmeye calıştıkları gunleri iyi hatırlayın. ABD'nin bizi tehdit etiği, 'size pahalıya odetiriz' dediği gunleri iyi hatırlayın. On yıl sonra bambaşka bir Turkiye gelecek. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı'nın devrimci ruhuna borcluyuz" ifadelerini kullandı.

Turkiye'de Kurt sorunu olmadığını soyleyen Soylu, "Bana gore de Kurt sorunu yoktur. Ama Turkiye'nin teror meselesi hep olmuştur, PKK sorunu vardır. HDP'nin uzerinde vardır. Ben cok şey biliyorum, HDP'nin uzerinde vardır, oradaki vatandaşlarımızın karış karış kaldığı sureclerin icinde vardır. Kurtler, Aleviler bu ulkenin cimentosudur" dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Erdoğan talimat vermişti! Turk gemisine yapılan baskınla ilgili "savaş gemisi" hamlesiMaradona ve unlu modelle ilgili skandal sozler: Sabaha kadar cinsel ilişkiye girdilerKoronadan vefat edenlerin yaptığı en buyuk yanlış! Prof. Ceyhan, ustune basa basa uyardıOsman Şiban'ın helikopterden atıldığı iddiasına ilişkin Bakan Soylu, "Kato Jirka sorumlusu Mihrali Yılmaz orada. Yer Catak. Bizimkiler izlediler. Şurası Osman Şiban'ın evi. Burası izlenirken Osman Şiban'a ait eve uc kişi gelir. Biz o zamana kadar Kato Jirka sorumlusu Mihrali Yılmaz. Ardından Osman Şiban'ın evine SİHA goruntuleri var. Osman Şiban'ın evine uc teroristin girişi goruntusu. Osman Şiban'ın evindeki hareketliliği takip ediyoruz. Savcıya musait değildim diyen Osman Şiban teroriste milislik yapıyor" şeklinde konuştu.
Yıldırım-10 Norduz operasyonu kapsamında Van'ın Catak ilcesi kırsalında şehit olan Yuzbaşı Mahmut Top, uzman cavuşlar Sezer Ucar ve Yusuf Uyar'ın bir mağarada iki teroristi etkisiz hale getirdiklerini aktaran Bakan Soylu, "Tam kafalarını kaldırıyorlar. Bu terorist ucunun de şehit ediyor. İndiği yer, dere. Bizimkiler kovalıyorlar, catışmaya giriyorlar, oluyor. Servet Turgut olayının olduğu yerde. Uc teroriste ev sahipliği yapan kişi Osman Şiban. Helikoptere bindiler, geldiler. Bundan sonrası ne olmuşsa, soruşturmamız ne varsa bunun sonucun ortaya koyarız. Ama bilesiniz ki komutanları bir terorist tarafından şehit edilmiş ve bunlara yardım yataklık yaptıkları Osman Şiban'ın bu işin icinde olduğu kayıtlarımız da var" dedi.
Soylu, 20 gunde bombalı eylem icin Turkiye'ye girmeye calışan 7 teroristi yakaladıklarını sozlerine ekledi.
(Ahmet Umur Ozturk/İHA)
Kaynak: İhlas Haber Ajansı