
İstanbul Medeniyet Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi Oğretim Gorevlisi Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, koronavirus tedavisi gorduğu Medeniyet Universitesi hastanesinde vefat etti. Eryılmaz, yarın 14.00'te Marmara Universitesi İlahiyat Fakultesi Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından ebediyete uğurlanacak.
Prof. Dr. Eryılmaz'ın arkadaşlarından yazar Mekki Yassıkaya, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Isparta İmam Hatip Okulunda 7 sene sınıf ve sıra arkadaşlığı yaptıklarını belirterek, Eryılmaz'ın hem akademik alanda hem de burokrat olarak cok onemli işlere imza attığını soyledi.
[h=3]MARMARA DEPREMİNDE ONEMLİ İŞLERE İMZA ATTI[/h]Yassıkaya, Eryılmaz'ın Sakarya Universitesinde gorev yaptığı donemde, 1999 Marmara Depremi'nde onemli faaliyetleri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Korona verilerinde vahim artış! Vefatlar rekor kırdı, 29 bin 132 vaka varİstanbul'da tedirgin eden goruntu! Uzun sure hafızalarınızdan silinmeyecekYuhalama seslerini duyunca jet hızıyla dışarı cıktı: Hanginiz yuhaladı?"1994 yılından itibaren yerel yonetimler konusunda Cumhurbaşkanımıza danışmanlık yaptı. Buyukşehir projesi onun projesiydi, onu gercekleştirdi. Cok temiz burokrattı. Asla hicbir yanlışlığa sapmadı, cok faydalı işler yaptı. Danışmanlık gorevinden sonra Medeniyet Universitesinde gorev yapıyordu. Bundan 20 gun once koronaviruse yakalandı. Tedavi ediliyordu. Sık goruşurduk, bizlere hep hocalık yapıyordu. Bildiklerini bizimle paylaşan bir kardeşimizdi. Isparta İmam Hatip Okulu mezunları olarak bizler cok buyuk bir uzuntu icerisindeyiz. Allah rahmet eylesin."
[h=3]"O SESSİZ BİR GEMİ GİBİYDİ, GORUNMEYEN BİR ADAMDI"[/h]Avukat Muhammed Emin Ozkan ise Eryılmaz'la 50 yıllık arkadaşlıklarının olduğuna dikkati cekerek, "Cok calışkan ve zeki bir arkadaşımızdı. Yerel yonetimleri en buyuk kriz anlarında nasıl yonlendirdiği, nasıl katkıda bulunduğunu biliyoruz. O sessiz bir gemi gibiydi, gorunmeyen bir adamdı. Yani bircok faaliyetin altında imzası vardı ama onun tevazusuydu one cıkan. Uzaktan bakınca profesor demezdiniz. Ben demezdi, fikirlerini soylerdi. Bunu yonu beni cok etkilemiştir." şeklinde konuştu.
Ozkan, Eryılmaz'ın kendini ilme ve milletine adamış bir şahsiyet olduğuna işaret ederek, "Adını insanlar arasında dolaştırmayan, yalakalığın pencesine kendisini kaptırmamış, şahsiyet sahibi, busbutun ve dupduzgun bir adamdı." ifadelerini kullandı.
[h=3]PROF DOKTOR BİLAL ER YILMAZ KİMDİR?[/h]Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, 1950'de Uşak'ta dunyaya geldi. İstanbul Universitesi İktisat Fakultesinden 1978'te mezun olduktan sonra Ege Universitesi İktisat Fakultesi Kamu Yonetimi Bolumunde yuksek lisans ve doktorasını tamamlayan Eryılmaz, İngiltere Reading Universitesinde burokrasi, merkezi yonetim-yerel yonetim ilişkileri alanında araştırmalarda bulundu. Docentlik unvanını "Yonetim Bilimleri", profesorluğunu de "Kamu Yonetimi" alanında alan Eryılmaz, İzmir Dokuz Eylul Universitesi ile Sakarya Universitesinde gorev yaptı.
Son olarak Medeniyet Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesinde gorev yapan Eryılmaz, Başbakanlık Kamu Gorevlileri Etik Kurulu Başkanlığı, Turkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Yonetim Kurulu Uyeliği gibi akademik ve idari gorevlerin yanında, 2003-2006 yıllarında Başbakanlık'ta faaliyet gosteren "Kamu Yonetimi Reformu" alanındaki calışmaları yuruten ekipte yer aldı.
Prof. Dr. Bilal Eryılmaz'ın ceşitli dergilerde yayınlanmış makalelerinin yanı sıra "Osmanlı Devleti'nde Gayrimuslim Tebaanın Yonetimi", "Tanzimat ve Yonetimde Modernleşme", "Kamu Yonetimi", "Osmanlı'da Birlikte Yaşama Politikası" isimli kitapları bulunuyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Fatih Turkyılmaz