Milli Eğitim Bakanı Ziya Selcuk, gorme engelli cocuklar icin yurutulen calışmaları sosyal medya hesabından paylaştı.
Selcuk, paylaşımında, Kovid-19 salgınından once gorme engelli oğrencilere yaptığı ziyareti anımsattı.

Ziyaret ettiği oğrenciler arasında yatılı okuyan gorme engelliler de bulunduğunu belirten Bakan Selcuk, şunları kaydetti:
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Korona verilerinde vahim artış! Vefatlar rekor kırdı, 29 bin 132 vaka varTartışmalı koronavirus aşısıyla ilgili bomba itiraf: Calışmalarda hata yaptıkYuhalama seslerini duyunca jet hızıyla dışarı cıktı: Hanginiz yuhaladı?"Gorme engelli bir cocuğu yatılı okula gondermek, bir anne baba icin ne kadar zordur, duşunun. O aileler bu kararı almak zorunda, cunku cocukları iyi bir eğitim alır ve kendi kendilerine yaşama tutunmayı oğrenirse tum engelleri aşabilir. Bu yuzden o anne babaların emaneti daha başkadır biz oğretmenler icin. Salgınla birlikte gorme engelli cocuklarımızı da uzaktan eğitim programına almak durumunda kaldık. Takdir edersiniz ki onlar icin surec daha zor.
Bugun ders aletleri yapım merkezimize gittim, calışmaları yerinde gormek icin. Biz her cocuğumuza kaynak desteği sağlıyoruz. Onların kitapları, Turkiye'nin ilk Braille otomatik baskı makinesine kağıt olarak giriyor, kitap olarak cıkarak Braille alfabesiyle basılıyor ve evlerine postalanıyor. 18 milyon evladının her birinin sacını ayrı ayrı okşarcasına gece gunduz calışan işte boyle bir aileyiz biz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ferdi Turkten