Karabuk'te karantinada olması gerekirken, toplu taşıma aracında tespit edilen kadına idari para cezası kesildi.
İcişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gonderilen, 4 gun boyunca korona virus (Covid-19) denetimlerinin sıklaştırılmasına yonelik genelge sonrası Karabuk Şehirici Trafik Denetleme Şube Mudurluğu'ne bağlı ekipler toplu taşıma araclarında denetimler yaptı. Karabuk'te polis ekipleri tarafından Ataturk Bulvarı'nda toplu taşıma araclarında 'Hayat Eve Sığar' (HES) kodu denetimi gercekleştirildi. Otobusteki tum yolcuların HES kodlarını kontrol ederek sorgulayan ekipler, S.E isimli bir kadının karantinasının son gununde dışarı cıkarak karantinayı ihlal ettiğini tespit etti.
Karantina suresinin bittiğini sanan ve telefon taahhutnamesini yenilemek icin dışarı cıktığını ifade eden S.E, "Polis memuru arkadaşlar durdurdular. HES koduna baktılar. Benim karantina surem meğerse gece yarısı bitiyormuş. Ben bilmiyordum. Bilsem cıkar mıyım? 14 gundur evdeyim zaten. Telefonumun taahhutnamesi bitiyor bugun. Onu yenilemem gerekiyordu. Otobuse binmiştim. Ben rahatsız değilim zaten eşim rahatsızlanmıştı. Onun da karantinası bitti. İşe başladı" dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Tartışmalı koronavirus aşısıyla ilgili bomba itiraf: Calışmalarda hata yaptıkReform goruşmelerinde ilk durak netleşti! İki bakan, 'Patronlar Kulubu'nu ziyaret edecekYuhalama seslerini duyunca jet hızıyla dışarı cıktı: Hanginiz yuhaladı?Karantinayı ihlal ettiği icin S.E'ye 3 bin 500 TL para cezası kesildi. Ceza işleminin ardından S.E'nin oğlu gelerek annesini eve goturdu. - KARABUK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı