FRAPORT TAV Antalyaspor'un yıldız futbolcusu Lukas Podolski, Turkiye'nin kulturel değerlerinin dunya capında one cıkarılması amacıyla Kultur ve Turizm Bakanlığı tarafından 2020 yılı teması icin secilen 'Patara'nın tanıtım videolarında oynadı. Tanıtım videosunun lansmanında konuşan Podolski, "Benim Turkiye'de sadece İstanbul ve Antalya'da futbol oynadığım surec goz onune alınmamalı. Turkiye benim ikinci vatanım. Benim Turkiye'de edindiğim dostluk, arkadaşlıklar var. Tatillerimi Turkiye'de geciriyorum. İkinci vatanımda tanıtım projesinde yer aldım" dedi.
Fraport TAV Antalyaspor ve Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) iş birliğinde duzenlenen organizasyon ile Alman yıldız futbolcu Lukas Podolski'nin Patara'da cekilen tanıtım videosunun lansmanı, Antalya Stadyumu'nda yapıldı. Lansmana Fraport TAV Antalyaspor Yonetim Kurulu Uyesi Melih Beken, Lukas Podolski, ATAV Başkanı Yeliz Gul Ege, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Muduru Deniz Varol ve Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık katıldı.

'PODOLSKİ İLE VİDEOLARIMIZ DEVAM EDECEK'Toplantıda konuşan ATAV Başkanı Gul Ege, sosyal medya hesaplarından ve Kultur ve Turizm Bakanlığı sitesinden videonun tamamının yayınlanacağını belirtti. Sanal dunyayı etkin kullanarak kentin tanıtımını yapmayı hedeflediklerini dile getiren Ege, "Tum dunyada Podolski'nin, futbolun ve tarihin hayran kitlesini bir araya getirmek icin video cekildi. Birlikte ilk adımı Patara'dan yaptık. Pandemi ortamında Patara cekimimiz gercekleşti. Kultur ve Turizm Bakanlığı'nın tema yılı dolayısıyla ilk tanıtım videosu yapıldı. Proje ile Podolski ile videolarımız devam edecek. Podolski tarihi, kulturu ve Antalya'yı cok seviyor. Sosyal medya sayfasında gonullu olarak milyonlara Antalya'yı tanıtıyor. Antalya'nın farklı noktalarından birlikte tanıtım videoları cekeceğiz" diye konuştu.'YILDIZ VE MİLLİ FUTBOLCULARIMIZLA FARKLI YERLERDE CEKİMLERİMİZ OLACAK'Fraport TAV Antalyaspor Yonetim Kurulu Uyesi Beken ise, şunları soyledi: "Lukas ile tanıtım videosu serinin ilk cekimini, 2020 Patara Yılı olması nedeniyle Patara'da başlattık. Lukas'a teşekkur ederim. Kendisi dunya yıldızı ama cok icten. Eşi ile projemize destek verdi. ATAV ile tarihi kulturel yerleri, ulkemizi tanıtmak istiyoruz. Antalya sadece sahil, guneş, otel değil. Tarihi yerlerin, doğal guzelliklerin olduğu bir şehri gostermek istiyoruz. Bunun icin Antalyaspor markasını kullanmak ve onunla birlikte markamızı one cıkarmak istiyoruz. Devamında da yıldız ve milli futbolcularımızla farklı projede farklı yerlerde cekimlerimiz olacak."'SENİ PATARALI VE GERCEK ANTALYALI OLARAK KABUL EDİYORUZ'Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık da tarihi oneme sahip yerlerin tanıtımının futbol ve yıldız oyuncu Podolski ile cekilen videolarla yapılmasının cok guzel bir ornek olduğunu dile getirdi. Konuşmasında Podolski'ye seslenen Prof. Dr. Işık, "Lukas sen artık Pataralısın, tarih seni Patara'nın adıyla da yazacak. Likya'nın başkentinin dunyada tanınması icin destek verdin. Biz seni Pataralı ve gercek Antalyalı olarak kabul ediyoruz. Patara senin elinde tuttuğun cay kadar sana ait" dedi.PODOLSKİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN ANTALYA'YI TANITIYORFraport TAV Antalya Havalimanı Genel Muduru Deniz Varol da deniz, kum tarih, doğa, doğa sporları gibi organizasyonların tamamının profesyonel seviyede sunulduğu icin turistlerin Antalya'yı, Turkiye'yi tercih ettiğini vurguladı. Podolski'nin sosyal medya hesaplarındaki Antalya gorselleri ile paylaşımlarından yola cıkarak tanıtım videosu cekmeye karar verdiklerini anlatan Varol, dunyanın her yerine guzel videolarla ulaşıp, kentin tanıtımını amacladıklarını soyledi.'TURKİYE BENİM İKİNCİ VATANIM'Toplantıda gosterimi yapılan tanıtım videosunda Patara'da antik kent ve sahilde yuruyuş yapan Podolski'nin Fraport TAV Antalyaspor formasıyla top sektirmesi, sahilde gunbatımında ata binmesi goruntuleri yer aldı. Yıldız futbolcu Podolski, tanıtım videosunda yer almasının kendisi icin pazarda taze sebze, meyve satın almak kadar doğal olduğunu belirtti. İşini her zaman severek yaptığını vurgulayan Podolski, şoyle konuştu: "Projede rol teklif edildiğinde, duşunmeden kabul ettim. Ben işimi severek yapıyorum, projeyi de kendime gore buldum. Bana guzel dileklerinden dolayı herkese teşekkur ediyorum. Benim pazara gitmem, alışveriş yapmam cok garip gelebilir. Pazara gitmek de bu projede yer almak da benim icin aynı. Pazarda taze sebze meyve almam benim icin cok doğal. Bu başkaları icin ilginc gelebilir ama bana doğal. Proje bana sunulduğunda duşunmeden kabul ettim, projeyi sevdim. Benim Turkiye'de sadece İstanbul ve Antalya'da futbol oynadığım surec goz onune alınmamalı. Turkiye benim ikinci vatanım. Benim Turkiye'de edindiğim dostluk, arkadaşlıklar var. Tatillerimi Turkiye'de geciriyorum. İkinci vatanımda tanıtım projesinde yer aldım. Patara'dan başladık, onumuzdeki gunlerde farklı projelerde desteklemeye devam edeceğiz."'DUNYANIN BU GUZELLİKLERİ GORMESİ LAZIM'Antalya'da tarihi ve kulturel yerleri keşfetme imkanı bulduğunu aktaran Podolski, şunları soyledi: "Ben işimi severek yapıyorum. Bu işe severek başladım, severek devam edeceğim. Antalya sadece, deniz, kum otelden ibaret değil. Ailenizle, arkadaşlarınızla yuruyuş yapıp, bisiklet turu yapılabilir. Farklı imkanlar sunun bir şehir. Projelerin devamında Antalya'yı dunyaya tanıtmak istiyorum. Tanıtım kolay değil. Sadece Turkiye'nin ve Antalya'nın bu guzellikleri gormesi yetmez. Tum dunyanın gormesi lazım. Benim arkadaşlarıma anlatmamla tanıtım olmaz. Gorsel videolarla yapılması lazım. Proje bu nedenle cok uygun. Antalya'nın guzelliklerinin videoyla dunyaya anlatılması lazım."
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]İmzalar atıldı! Turkiye ile Katar arasında 300 milyon dolarlık anlaşmaYuhalama seslerini duyunca jet hızıyla dışarı cıktı: Hanginiz yuhaladı?Satılık ya da kiralık ilanı değil! Evinin camına astığı yazıya bakan bir daha bakıyor
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Tolga YILDIRIM