Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Cebi, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nun tamamlanmasının ardından basın mensuplarına acıklamalarda bulundu.
"Covid-19 futbolda en cok teknik adamları etkiledi" diyen Cebi, şu ifadeleri kullandı: "Yapılan butun hazırlıklar, calışmalar, bir pozitif sonucla tepetaklak oluyor. Benim Umraniye'ye gidişim kadar normal bir durum olamaz. Turkiye'deki en onemli konulardan birisi derbiler. Taraftarların keyif aldığı, daha cok onemsediği mucadeleler. Fenerbahce bizim ezeli rakibimiz. Rekabet sahalarda, dışarıda ise dostluk olacak. Butun başkanlar olarak bunları vurguluyoruz. 2 tane konuya değinmek istiyorum. Bu tur derbilerde hakem konusu one cıkar. Yine bu macla ilgili bir hakem konusu var. Genc bir hakem var. Başarılı olmasını ve hata yapmamasını diliyorum. Mac bittikten sonra hakem konularının gundem dışında kalmasını diliyorum. Genc hakemleri destekleyen bir başkan olarak bunları defalarca soyledim. Gelecek hakem arkadaşın, Fenerbahce ile ilişkisi olan şirketlerde calıştığı soyleniyor. Bunların benim icin şu anda hicbir onemi yok. Ben macın sonucunda hakemin başarısını tartışırım. Umuyorum ki hakemin başarısının tartışılmadığı bir mac olur. Hataların olmadığı ve konuşulmadığı bir mac olmasını diliyorum."
"FENERBAHCE ŞAMPİYON ALGISINI YIKACAĞIZ"Medyada gorev yapan yorumcuların Fenerbahce'yi henuz sezon başında şampiyon ilan ettiğini dile getiren Cebi, "Bu hafta macı kazanarak bunun boyle olmadığını ve Beşiktaş'ın da yarışın icinde olduğunu kamuoyuna gostermek istiyoruz. Yapılan transferler, fiyatlarıyla ve adetleriyle bir takımın sezon başında şampiyon ilan edilmesini gerektirmiyor. Bazı medya mensuplarının bu anlamda tutumunun yanlış olduğunu soylemek istiyorum. Son mac oynandığında ve son duduk caldığında matematiksel olarak şampiyon ilan edilir. Bu algıyı yıkacağız. Bu anlamda bu mac cok onemli. 'Fenerbahce bu senenin şampiyonudur, Beşiktaş iyi transfer yapamadı, yarışın icinde olmayacak' algısını yıkmak en buyuk arzumuz" dedi."HER ŞEYİN BİR BAŞLANGICI VAR, BU PAZAR GUNUNUN BOYLE BİR BAŞLANGIC OLACAĞINI HİSSEDİYORUM"Beşiktaş'ın Fenerbahce'yi deplasmanda 15 senedir mağlup edememesiyle ilgili gelen soruya Ahmet Nur Cebi, "Her şeyin bir başlangıcı vardır. Bu pazar gunu boyle bir başlangıc olacağını hissediyorum. Beşiktaş, hocasıyla, oyuncusuyla iyi bir takım. Bu bir motivasyon olur mu, hic aklıma gelmedi. Futbolcuların bunu bildiğini sanmıyorum. Motivasyon olarak değerlendirilebilir ama boyle bir motivasyona ihtiyac olduğunu duşunmuyorum. Şampiyon ilan edilen bir takım ve bu sezon hicbir şey yapamayacağı soylenen bir Beşiktaş olması, futbolcular adına en buyuk motivasyon olacaktır. Futbolcular zeki insanlardır ve burada ne anlatılmak istendiğini gorup vazifelerini yerine getirecektir" yanıtını verdi."PRİM VERDİĞİMİZ DOĞRU DEĞİL"Beşiktaş'ın gectiğimiz sezonun son haftalarında kendi sahasında aldığı Fenerbahce galibiyetinde Caner Erkin'in asist yapıp Gokhan Gonul'un gol atmasının ve bu 2 futbolcunun şu anda Fenerbahce forması giydiğinin hatırlatılması uzerine Ahmet Nur Cebi, "Profesyonel futbolcular. Bu şekilde kazanmış olmamız bizim icin yeterli. O donem Beşiktaş forması giyiyorlardı ve macın galibi Beşiktaş oldu. Gecmişte bunu yapmış olmalarının tekrar yapıp yapmayacağını mac oynamadan goremeyiz" diye konuştu.Ahmet Nur Cebi son olarak Fenerbahce derbisi icin herhangi bir prim verilmeyeceğini kaydederek, "Mac bittikten sonra zaman zaman yoneticiler olarak yaptığımız değerlendirmeler sonucu verdiğimiz primler oluyor ama maclardan once futbolcuları motive etmek icin prim verdiğimiz doğru değildir" diyerek sozlerini noktaladı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Arac sahiplerine kotu haber! Benzinden sonra bir buyuk zam da motorineYuhalama seslerini duyunca jet hızıyla dışarı cıktı: Hanginiz yuhaladı?İmzalar atıldı! Turkiye ile Katar arasında 300 milyon dolarlık anlaşmaKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Mucahit Huseyin Eroğul