Malatya'da İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı gercekleştirildi.
Valilikten yapılan yazılı acıklamaya gore, Vali Aydın Baruş başkanlığında Battalgazi Şehit Oğuzhan Gunaydın Halk Eğitim Merkezi'nde duzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Kenan Eskin, İnonu Universitesi Eğitim Fakultesi Dekanı İlhan Erdem, İl Milli Eğitim Muduru Battal Kanbay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilce milli eğitim ve şube mudurleri, okul mudurleri, okul aile birliği başkanları ve veliler katıldı.
???????Eğitim ve oğretim hizmetlerinin il duzeyinde surdurulmesinde karşılaşılan sorunlar, milli eğitimin genel amac ve ilkeleri doğrultusunda cozum onerileri hazırlamak, eğitim oğretim hizmetlerinin toplumsal ihtiyaclara cevap vermek uzere geliştirilmesine esas olacak ilke ve yonetim onerilerinde bulunmak amacıyla yapılan toplantıda, Milli Eğitim Mudurluğu Ar-Ge biriminde gorevli calışanlarca, akademik başarının arttırılması ve pandemi surecinde uzaktan eğitim ile ilgili sunumlar gercekleştirildi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Yuhalama seslerini duyunca jet hızıyla dışarı cıktı: Hanginiz yuhaladı?İmzalar atıldı! Turkiye ile Katar arasında 300 milyon dolarlık anlaşmaKarantinadaki oğluna ekmek gotururken, gordukleri karşısında ağladıBurada konuşan Baruş, icinde bulundukları surec icerisinde yaşanan eğitim sorunlarını ele alarak, bu konudaki calışmalar cercevesinde cozum onerileri geliştireceklerini belirtti.
Baruş, şunları kaydetti:
"Bu yılın başlangıcında belli bir sure bazı sınıflarda yuz yuze eğitim yapabildik. Yuz yuze eğitim kapsamı dışında kalan cocuklarımız da uzaktan eğitime devam ettiler. Bu cok zorlu bir surec. Yuz yuze eğitimin avantajlarından feragat ettik. Ancak cocuklarımızın bu surecte eğitimleri acısından geri kalmaması, gelecek hayatlarının bundan cok olumsuz etkilenmemesi icin eğitim surecinde sıkıntıları iyi tespit ederek elimizden geleni mutlaka yerine getirmemiz lazım. Bu surecte de yoneticiler olarak hepimize gorevler duşuyor."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Yeter Erdine