Altınordu Belediyesi, 30 Ekim tarihinde İzmir'de yaşanan depremden etkilenen vatandaşlara ulaştırılmak uzere bir tır dolusu yardım malzemesi gonderdi.
Altınordu Belediyesi, toplumsal ve sosyal olaylarda gosterdiği duyarlılık ve farkındalık calışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, gectiğimiz aylarda Giresun'un Dereli ilcesinde yaşanan sel afetinin yaralarının sarılması amacıyla ekip ve ekipmanlarıyla Dereli halkı ile dayanışma gosteren Altınordu Belediyesi, bu defa da İzmirli depremzede vatandaşlara yardım elini uzattı. Altınordu Belediyesince hazırlanan ve icerisinde kış mevsimi de dikkate alınarak en cok ihtiyac duyulan battaniye, gıda ve hijyen malzemelerinin bulunduğu bir tır dolusu yardım malzemesi, İzmirli vatandaşlara ulaştırılmak uzere Altınordu'dan uğurlandı.
Yardım tırının uğurlanmasında konuşan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Toren, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralıların ise sağlıklarına kavuşması icin şifa diledi. Turk toplumunun, medeniyet olarak acıların paylaştıkca azaldığına inanan bir geleneğe sahip olduklarına dikkat ceken Başkan Toren, "Dolayısıyla bu tur doğal afetlerde olaylarda bugune kadar Altınordu Belediyemiz, Ordu ilimiz butun kurum ve kuruluşlarıyla bu tur sosyal hadiselere hicbir donem kayıtsız kalmamıştır. Depremin hemen akabinde tum Turkiye ile birlikte biz de o gunlerde yine İzmir'de olup, vatandaşlarımızın yanındaydık. O gunlerde enkaz altından kurtarılan İdil, Elif, Ayda hepimizin evladı olmuştu. Oradaki her bir kaybımız ulkemizin ortak cenazesi olmuştur. Oradaki yaralılarımızın kurtarılması hepimizin umudu hepimizin duası hepimizin sevinci olmuştu" şeklinde konuştu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]İmzalar atıldı! Turkiye ile Katar arasında 300 milyon dolarlık anlaşmaYuhalama seslerini duyunca jet hızıyla dışarı cıktı: Hanginiz yuhaladı?Karantinadaki oğluna ekmek gotururken, gordukleri karşısında ağladıBelediye olarak İzmir'e ve İzmirli vatandaşlara kış aylarında en cok ihtiyac duyulan malzemeleri ulaştırmak icin tırın yola cıktığına değinen Toren, "Biz biriz tek yureğiz. Yureğimizin kardeşlerimizin yureğine aslında manevi bir sıcaklık olacağına daha fazla inanıyoruz. Hayatlarını kaybeden ailelerin acılarını dindirmek cok kolay değil ama bizler biliyoruz ki, her giden can bir eksiklik bir burukluk bıraktı hepimizde. Dolayısıyla ne yapılırsa yapılsın yureklerdeki boşluk dolmayacak, huzunler dinmeyecek ama kardeşlik elimiz dostluk koprumuz ve gonlumuz onların bu eksikliğini tamamlamaya bir nebzede olsa yetecektir diye duşunuyorum" şeklinde konuştu.
İzmir 9 Eylul Universitesi'nde oğrenimlerine devam eden oğrencilerin, yardım kampanyasına destek verdiklerine de dikkat ceken Başkan Toren, "Tırımızla ilgili hazırlıklarımızı duyunca ilgili birimlerimize ulaşarak onlar da İzmirli vatandaşlarımız icin kendi imkanlarıyla bir yardım kampanyası ve calışması başlatmışlar. Onu da ihtiyac sahiplerine ulaştırılmak uzere bize emanet ettiler. Ben bu kardeşlerimin bu duyarlılığına bu kadirşinaslığına bu sosyal sorumluluk bilincine teşekkur ediyorum. Emin olsunlar emanetleri ihtiyac sahiplerine maksadı doğrultusunda ulaştırılacaktır" ifadelerine yer verdi. - ORDU
Kaynak: İhlas Haber Ajansı