Antalyaspor ve Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) iş birliğiyle Patara'da cekilen tanıtım videosunun lansmanına katılan yıldız futbolcu Lukas Podolski, Turkiye'nin ikinci vatanı olduğunu belirterek, "İkinci vatanımı tanıtmaya, bu guzel şehri desteklemeye devam edeceğim." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020'nin teması ilan edilen Patara Antik Kenti'nde cekilen tanıtım videosunun Antalya Stadyumu'nda yapılan lansmanına, Fraport TAV Antalyaspor Yonetim Kurulu Uyesi Melih Beken, yıldız futbolcu Lukas Podolski, ATAV Başkanı Yeliz Gul Ege, Fraport TAV Antalya Havalimanı Genel Muduru Deniz Varol ve Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık katıldı.

Toplantıda konuşan Podolski, proje icin gelen teklifi hic duşunmeden kabul ettiğini soyledi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]İmzalar atıldı! Turkiye ile Katar arasında 300 milyon dolarlık anlaşmaYuhalama seslerini duyunca jet hızıyla dışarı cıktı: Hanginiz yuhaladı?Karantinadaki oğluna ekmek gotururken, gordukleri karşısında ağladıAntalya ve Turkiye'nin tanıtımı icin caba gosterdiğini ifade eden Podolski, "Sevdiğim işin en iyisini yapmaya calışıyorum. Orneğin benim koy pazarlarına gitmem, alışveriş yapmak ilginc gelebilir ama bu benim yaşam tarzım. Koyden gelen taze sebze ve meyveleri almak benim yaşam tarzım. Benim icin son derece doğal. Turkiye benim ikinci vatanım diyebilirim. Tatillerimi burada geciriyorum, dostluklarım var. İkinci vatanımı tanıtmaya, bu guzel şehri desteklemeye devam edeceğim." ifadelerini kullandı.
Antalya'nın farklı kulturel ve tarihi guzelliklerini keşfetmeye calıştığını anlatan Podolski, "Antalya benim icin sadece Antalyaspor, stadyum, deniz ve kumdan ibaret değil. Ailemle, arkadaşlarımla guzel zaman gecirebileceğim, bisikletle turlayabileceğim, yuruyuş yapabileceğim guzel imkanlar sunan bir şehir. Antalya'yı dunyaya tanıtmak istiyorum. Kentin guzelliklerini bu videoda olduğu gibi gorsellerle gostermek gerekiyor." diye konuştu.
ATAV Başkanı Ege, videonun futbolun ve tarihin hayran kitlesini bir araya getirmek icin video cekildiğini soyledi. Ege, kentin farklı guzelliklerini de Podolski ile tanıtmaya devam edeceklerini kaydetti.
Fraport TAV Antalyaspor Yonetim Kurulu Uyesi Beken, Antalya'nın guzelliklerini gosterirken, Antalyaspor markasını kullanmak ve bu marka ile one cıkarmak istediklerini vurguladı.
Podolski'nin transfer olduktan sonra kendilerine bircok proje ile geldiğini dile getiren Beken, "Kendisi okullara gidelim, universitelerde sempozyum yapalım, Kaleici'nde yuruyuş yapıp sosyal medyada paylaşalım, store icin urunler tasarlayalım gibi spor dışı faaliyetlerle ilgili duşuncelerini iletti. Podolski sadece futbolcu değil, bir dunya yıldızı. Saha icinde ve dışında disiplini kaybetmeden her turlu projeye destek vermeye calışıyor. Bu da bir cok futbolcuya inşallah ornek olur." dedi.
Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Işık da antik kentlerin tanıtımının futbol ve yıldız oyuncu Podolski ile cekilen videolarla yapılmasının guzel bir ornek olduğunu dile getirdi.
Konuşmasında Podolski'ye seslenen Işık, "Lukas sen artık Pataralısın. Tarih seni Patara'nın adıyla da yazacak. Likya'nın başkentinin dunyada tanınması icin destek verdin. Biz seni Pataralı ve gercek Antalyalı olarak kabul ediyoruz. Patara senin elinde tuttuğun cay kadar sana ait." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Suleyman Elcin