Vaka artışının yuzde 50 sınırına yaklaştığı Antalya'da polisin yaptığı korona virus denetiminde coğu vatandaşın kurallara uyup maskelerini taktığı gozlendi. Maskesini takmayıp sigara icen bir vatandaş ise, "Adana'dan geldim, Adana'da sokakta sigara icmek yasak değil" dedi.
Yeni tip korona virus salgınının yayılmasının onlenmesi ve bulaş riskinin azaltılması icin ulke genelinde bircok kısıtlamaya gidilirken, guvenlik gucleri tarafından onlemler sıkı şekilde yurutuluyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 ilde son bir haftada vaka sayılarındaki artışın yuzde 50'nin uzerine cıktığını, Antalya'nın da bu sınıra yaklaşan iller arasında olduğunu acıklamıştı. Bugun de turizm kenti Antalya'nın işlek caddelerinden Kapalı Yol'da polis ekipleri tarafından denetim yapıldı. Kurallara riayet edilip edilmediğini kontrol eden polis, sosyal mesafe konusunda da vatandaşları uyardı. Ekipler, bankalar onunde kuyruk olup olmadığını da kontrol etti. Vatandaşların coğunluğunun maske taktıkları, bazı vatandaşların maskelerinin ise cenelerinin altında durduğu goruldu. Kimi vatandaşların da polisi gorunce hemen maskelerini takmaya calıştıkları gozlendi. Yaklaşık 1 saat suren denetimde ekipler cadde boyu kontrolunu surdurdu. Aynı zamanda ekipler, denetim sırasında durdukları vatandaşlara GBT sorgusu da yaptı. Cebinde olan maskesini takmayan bir vatandaş, işinin etkisiyle takmayı unuttuğunu soyledi. Polis ekipleri, şahsın maskesini takmasını sağlayarak, kimlik bilgilerini istedi. Maskesini cenesinin altına indirerek,igara icen bir vatandaş ise kente yabancı olduğunu, Adana'dan geldiğini kaydetti. Vatandaş, polisin "Adana da yasak yok mu?" sorusu uzerine, "Adana'da sokakta sigara icmek yasak değil" diyerek sigarasını sondurup maskesini taktı. Polis ekipleri ise şahsın kimliğini isteyerek, işlem uyguladı.

Polisin Kapalı Yol'daki denetimi Cumhuriyet Meydanı'na doğru devam etti. - ANTALYA
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]İmzalar atıldı! Turkiye ile Katar arasında 300 milyon dolarlık anlaşmaYuhalama seslerini duyunca jet hızıyla dışarı cıktı: Hanginiz yuhaladı?Karantinadaki oğluna ekmek gotururken, gordukleri karşısında ağladıKaynak: İhlas Haber Ajansı