FATİH'te 6 Mart'ta bir cocuk annesi eşi Pınar Baykan'ı 6 kez bıcaklayarak oldurduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Erhan Baykan hakkında mahkeme, herhangi bir indirim uygulamadan "Kasten eşini oldurmek" sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası verdi. Pınar Baykan'ın ağabeyi Fatih Umay, "Gozumuz aydınlık bir şey yok. Kardeşimi, babamı kaybettim bu surecte. Karar emsal olsun" dedi.İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Erhan Baykan getirildi. Muşteki ağabey Fatih Umay, annesi Nimet Umay ile Aile Bakanlığı avukatları da duruşmada hazır bulundu.
ANNEDEN TEPKİ: "NASIL BİR SOZ SOYLEMİŞ OLABİLİR Kİ OLUMU HAK ETSİN?!"Şikayetci anne Nimet Umay, "Kızımı kaybettikten bir sure sonra eşimi de kaybettim. Kızım nasıl bir soz soylemiş olabilir ki olumu haketsin?! Kendi kızına hasret kalacak. Oncelikle onun annesini koruması gerekirdi" dedi. Ağabey Fatih Umay da bir an once karar verilmesini talep etti. Aile Bakanlığı ve şikayetcilerin avukatı, sanığın canavarca hisle oldurme saikiyle hareket ettiğini belirterek bu şekilde cezalandırılmasını talep etti.SON SOZUNDE PİŞMAN OLDUĞUNU SOYLEDİSanık Erhan Baykan son savunmasında, "Benim hayalim bir yuvamın cocuğum olmasıydı. Bu hayalime kavuşmuştum. Kendimi iradeli bilirdim. Ancak bir anlık ofkeyle olay gunu eşimin bana soylediği sozler uzerine kontrolumu kaybettim. Şu an eşimi kaybettim. Cocuğumu ne zaman goreceğim belli değil. Cok pişmanım" dedi. Son sozu sorulan sanık Baykan, "Pişmanım. Bir omur boyu vicdan azabı cekeceğim" dedi. Sanık avukatı da "Kadın cinayetlerinden bahsediliyor ancak cezaların şahsiliği ilkesi mevcut olduğundan her olay kendi kapsamında değerlendirilmelidir. Biz olayı savunmuyoruz ancak savunma hakkı kutsaldır" diyerek olayda tasarlama olmadığını ve haksız tahrik unsurlarının bulunduğunu savundu. MAHKEME TAKDİRİ İNDİRİM UYGULAMADIMahkeme heyeti, sanık Erhan Baykan'ı "Eşe karşı kasten oldurme" sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapis cezasına carptırdı. Sanığın tutuklukluk halinin devamına karar veren mahkeme, sanığın olaydan sonraki tutum ve davranışları, sanığa indirim yapılması halinde uzerinde uslandırıcı sosyal etkisinin olmayacağı kanaatiyle takdiri indirim uygulamadı. Mahkeme delil olmadığı gerekcesiyle sanığa canavarca hisle ya da eziyet cektirerek oldurme sucuna ilişkin cezasının uygulanmasına yer olmadığına da hukmetti.DURUŞMA CIKIŞI ACIKLAMA YAPTILARDuruşma cıkışında ağabey Fatih Umay, da sanık avukatının "olayın kadın cinayeti olmadığına" yonelik sozlerine tepki gostererek, "Gozumuz aydınlık bir şey yok. Kardeşimi, babamı kaybettim bu surecte. Karar emsal olsun" dedi. Umay ailesinin avukatı, "Turk yargısı hicbir indirim uygulamayarak bir daha hicbir erkeğin yanına kar kalmayacağını bir kez daha vurgulamış oldu. Neredeyse sebebi olmayan bir şekilde oldurulmuş bir kadından bahsediyoruz. Sadece ağırlaştırılmış muebbet hapis cezası aldı. İcerideki insan artık medeni bir olu. Dolayısıyla hicbir erkek bir daha kadına el kaldırmaya, bir daha kadına şiddet uygulamaya cesaret etmemeli" dedi. Anne Nimet Umay ise "Kızına hasret yaşayacak. O benim kızımı benden aldı. Ben de onun kızını ondan alacağım" diye konuştu. Umay ailesi adliye onunde de Kadın Meclisleri uyeleriyle birlikte dava hakkında acıklamalarda bulundu.

İDDİANAMEİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 7 yıldır evli olan ve 2 yaşlarında bir kızı olan maktul Pınar Baykan ile sanık Erhan Baykan'ın 6 Mart 2020 gunu mutfakta tartışmaya başladıkları belirtildi. Sanığın ifadesinde, eşinin son zamanlarda kendisinden uzak durduğunu, eşinin telefonla oynadığını gorunce kendisine tavır aldığını, tartıştıklarını, eşinin sabah da aynı tavrı surdurduğunu, "Sen git telefonunla ilgilen" demesi uzerine tartışmaya başladıklarını, patates doğrayan eşinin elinden bıcağı aldığını, itiş kakış şeklinde salona gittikleri, bu esnada bıcağın maktule saplandığını soylediği anlatıldı. Sanığın eşi duştukten sonra doğranmış patatesleri, bıcağı ve uzerine bulunann kanlı poları poşete koyarak evden cıktığını ve evin 3-4 sokak altında bulunan cop konteynırına attığını soylediğine iddianamede yer verildi. İddianamede, sanığın cinayetin ardından işyerine gidip hicbir şey olmamış gibi calıştığı ve eşinin cep telefonuna "Uzun zamandır birbirimize sarılamamıştık. İyi oldu" şeklinde mesaj atarak uzerinde şuphe gorulmemesine calıştığı da kaydedildi. İddianamede, sanığın ifadesinde, bir anlık ofkeyle bıcakladığını ve pişman olduğunu soylediği anlatıldı. İddianamede, sanık Erhan Baykan'ın "Eşe karşı canavarca hisle kasten oldurme" sucundan ağırlaştırılmış muebbet hapsi talep edildi. Ağabey Fatih Umay, babasının 6 Kasım'da olayın uzuntusu sebebiyle vefat ettiğini de duruşmada soylemişti.

[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]İmzalar atıldı! Turkiye ile Katar arasında 300 milyon dolarlık anlaşmaYuhalama seslerini duyunca jet hızıyla dışarı cıktı: Hanginiz yuhaladı?Karantinadaki oğluna ekmek gotururken, gordukleri karşısında ağladı - İstanbulKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Ozden Atik