Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle dijital ortamda başlayan 4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi kapsamında paneller duzenlendi.
"Dijital Cağda İnsan Kalmak" temasıyla "www.online.kadinveadaletzirvesi.org" adresinden cevrim ici olarak duzenlenen zirvenin acılışında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zumrut Selcuk ile KADEM Yonetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gumrukcuoğlu, konuşma yaptı.
Zirve, AK Parti Eskişehir Milletvekili ve "Enformatik Cehalet" adlı kitabın yazarı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın "İnsan, İnsan Golgesinde Yetişir" başlıklı ana konuşmasının ardından panellerle devam etti.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Asgari ucretlinin heyecanla beklediği tarih netleşti! Maaş zammı icin ilk raunt başlıyorSatılık ya da kiralık ilanı değil! Evinin camına astığı yazıya bakan bir daha bakıyorSon secim anketinde buyuk surpriz! Sadece 4 parti barajı gecebiliyor6 panelin gercekleştirileceği zirvenin ilk gununde, İstanbul Medeniyet Universitesi Felsefe Bolumu Oğretim Gorevlisi Dr. Esra Kartal Soysal moderatorluğunde duzenlenen "Dijital Cağda İnsan Olmak Ne Anlama Geliyor" başlıklı panelde, Uludağ Universitesi İlahiyat Fakultesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Oğretim Uyesi Doc. Dr. Ahmet Dağ "İnsanın Donuşumu," FutureBright Group Kurucu Ortağı Akan Abdula "Dijital Dunyada Karar Alma", Baltaş Grubu Genel Muduru ve Psikolog Prof. Dr. Acar Baltaş ise "Dijital Dunyanın Psikolojisi" konusunu ele aldı.
Sağlık Bilimleri Universitesi (SBU) Oğretim Uyesi Doc. Dr. Ekmel Gecer'in moderatorluğunde duzenlenen "Dijital Cağ ve Dini Bilginin Temsili" konulu panelde de Galler Trinity Saint David Universitesi akademisyenlerinden Prof. Gary R. Bunt konuşma yaptı.
Zirvenin ikinci ve ucuncu gunu ise "Dijital Cağda Kadını Guclendirmek", "Dijital Cağda Eğitim ve Eğlence", "Siber Cağda Varoluşun Surekliliği", "Dijital Cağda Bilgi ve Manipulasyon" ve "Dijital Odeme Sistemleri ve Fintek Ekosistemi" konuları ele alınacak.
Uc gun surecek olan, dijital dunyanın topluma, aileye gundelik yaşama, manevi değerlere etkisinin masaya yatırılacağı zirvede, 30 konuşmacı yer alacak.
6 panelli oturumun yanı sıra, ilham veren ve ufuk acan konuşmaların yer alacağı zirve kapsamında insanın dijital dunyanın aktoru olmaya nasıl devam edeceğinden, dijital dunyada ebeveynliğe, bu donemde bilgiye nasıl ulaşıp, davranışların nasıl kontrol edilebileceğine kadar pek cok konu tartışılacak.
Dijital cağı anlamaya ve uyum sağlamaya yonelik bir bilinc oluşturmak amacıyla duzenlenen zirve ile ilgili detaylara "kadinveadaletzirvesi.org" adresinden ulaşılabiliyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Zeynep Rakipoğlu