Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) katkılarıyla Erzurum ve cevre illerde gorev yapan gazetecilere drone eğitimi verilmeye başlandı.
DAGC himayesinde kentteki bir otelin toplantı salonunda gercekleştirilen "Medya Atolyesi Mesleki Eğitim Calışması" kapsamında duzenlenen eğitime, Erzurum'un yanı sıra bolgedeki bazı illerde gorev yapan gazeteciler katıldı.

Sivil Havacılık Genel Mudurluğunce alınan izinler doğrultusunda 2 gun surecek eğitimde başarılı olan kursiyer gazetecilere sertifika verilecek.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Asgari ucretlinin heyecanla beklediği tarih netleşti! Maaş zammı icin ilk raunt başlıyorSatılık ya da kiralık ilanı değil! Evinin camına astığı yazıya bakan bir daha bakıyorKarantinadaki oğluna ekmek gotururken, gordukleri karşısında ağladıDAGC Başkanı Feridun Fazıl Ozsoy, acılışta yaptığı konuşmada, gazetecilere yonelik onceden planladıkları drone eğitimi programını pandemi nedeniyle duzenleyemediklerini ifade etti.
Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilerek eğitimin gercekleştiğini belirten Ozsoy, "Gazetecinin perspektifi geniş olmalı ve dunyaya geniş acıdan bakmalı, hızla gelişen teknolojiden faydalanmak gerekiyor. Bu sebeple drone kursunu başlattık." dedi.
Ozsoy, eğitime Erzurum'un yanı sıra bolgedeki diğer illerde faaliyet yuruten haber ajansları ile yerel ve ulusal basın kuruluşlarının mensuplarının katıldığını ifade ederek, dunyaya yukarıdan bakan dronenin habere ve haberciliğe değer kattığını vurguladı.
İnsansız Hava Aracı (İHA) Ticari Pilot sertifikası bulunmayanların drone kullanmasının yasak olması sebebiyle boyle bir eğitim planı gercekleştirdiklerini dile getiren Ozsoy, eğitime katılan kursiyerlere başarı diledi.
Konuşmaların ardından eğitimci Abdurrahman Ustunel, kursiyerlere İHA drone hakkında teorik eğitim verdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / İlhami Erkılıc