Ticari taksicinin 'koronalı muşteri' korkusu: "İndirsem bir turlu, gitsem bir turlu"
Korona virus denetimi yapan ekiplere taksiciden 'Her gun beni kontrol ediyorsunuz' tepkisi

Kırıkkale'de korona virus denetimleri
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Yuhalama seslerini duyunca jet hızıyla dışarı cıktı: Hanginiz yuhaladı?Asgari ucretlinin heyecanla beklediği tarih netleşti! Maaş zammı icin ilk raunt başlıyorKarantinadaki oğluna ekmek gotururken, gordukleri karşısında ağladıKIRIKKALE - Kırıkkale'de ticari taksici taşıdığı muşterilerinin bircoğu hastaneye korona virus testi yaptırmaya gittiğini belirterek, "Buradan yurudukten sonra adam diyor ki adam 'ben hastaneye test yaptırmaya gidiyorum' diyor. İndirsem bir turlu gitsem bir turlu" dedi.
Kırıkkale Valiliği koordinesinde İl Salgın Denetim Ekiplerince kent genelinde eş zamanlı korona virus denetimleri gercekleştirildi. Denetimlerde, toplu ulaşım aracları tek tek kontrol edildi. Ozellikle yolcu kapasite sınırlaması, HES kodu, maske takma zorunluluğu ve ulaşım araclarında gerekli hijyen/temizlik tedbirleri kontrol edildi.
İcişleri Bakanlığı'nın "Covid-19 Denetimleri" konulu genelge kapsamında il ve ilcelerde, vali ve kaymakamların koordinasyonunda; başta pazar yerleri, toplu ulaşım aracları ve alışveriş merkezleri olmak uzere vatandaşların kalabalık şekilde bulunabildiği yerlere yonelik yoğunlaştırılmış denetimler gercekleştirildi. Ticari taksi ve toplu taşıma aracların suruculerini 'HES kodu' kontrolleri gercekleştirildi. Zafer Caddesindeki bir durakta ise taksicilik yapan Halil Akdoğan, denetim yapan ekiplere, "Her gun beni kontrol ediyorsun" diyerek tepki gosterdi. Gorevli ise tedbir amaclı kontrollerin gercekleştirildiğini soyledi. Bazı taksicilerde 'koronalı muşteri' korkusu yaşıyor.
Ote yandan, kentteki semt pazarlarında ve alışveriş merkezlerinde denetimler suruyor.
"Korkuyoruz, akşama kadar kac kişiyle muhatap oluyoruz"
6 yıldır Ataturk Bulvarında taksicilik yapan Omer Unsal, "Biz zaten denetime gerek kalmadan her şeyimizi tamamlıyoruz. Eksiğimiz yok sadece sıkıntımız hastalık. Korkuyoruz, akşama kadar kac kişiyle muhatap oluyoruz. İnsanlar hastalık mı? değil mi? bilemiyoruz. Buradan yurudukten sonra adam diyor ki adam 'ben hastaneye test yaptırmaya gidiyorum' diyor. İndirsem bir turlu gitsem bir turlu. Onu indiriyoruz sonra aracın icerisini tertemiz yıkıyoruz. Dezenfektanlıyoruz elimizi yuzumuzu surekli yıkıyoruz. Yapacak bir şey yok bu Allah'tan gelen bir şey" dedi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HASAN AY