TRABZON'da koronavirus vaka sayılarındaki artışın yuzde 50'nin uzerine cıkmasıyla denetimler artırıldı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Trabzon'un da aralarında yer aldığı 15 ilde son bir haftada vaka sayılarındaki artışın yuzde 50'nin uzerine cıktığını acıkladı. Kentte artan vakalar uzerine denetimler sıklaştırıldı. Pazar yerleri, toplu ulaşım aracları ve alışveriş merkezleri olmak uzere vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu yerlerde denetimlere başlandı. Trabzonlu vatandaşlar Covid-19 salgınındaki artışın gerektiği kadar tedbirlere uyulmamasından kaynaklandığını belirtti.

'DUYARLI OLUNMASI GEREKİYOR'İnsanların duyarlı olması gerektiğine vurgu yapan Aysun Doğan, "Ailemde de virus vakası yaşadık. Karantina surecimiz başladı. Bize nasıl geldiğini bilmiyoruz. Biz elimizden geldiğince dikkat ediyorduk. Virusu taşıyan insanların dikkatli olması gerekiyor. Evimizde bile ailemizle beraberken de maske kuralına uymamız gerekiyor" dedi.'ŞU AN TEK CAREMİZ TEDAVİNİN BULUNMASI'Rıfat Sarı ise, "Onlemleri sadece devletten beklemek doğru değil. Aynı oranda insanların da bu konuda cok dikkatli olması gerekiyor. Eğer bu hastalığı yeneceksek hep birlikte kolektif olarak yeneceğiz" diye konuştu.'HERKES KENDİ TEDBİRİNİ KENDİSİ ALMALI'İnsanların ihmalkar davrandığını soyleyen Kubra Hacıislamoğlu ise, "Dikkatsizlik her birimizde var. Ben bir birey olarak tabi ki once kendimden sorumluyum. Bu bilincle birlikte cift maske kullanıyorum. Cunku karşımdaki insana karşı sorumluluğum var. Vakalardaki artış ihmalkarlıktan kaynaklı ama ben bu durumu biraz kişisel olarak algılıyorum. Herkes kendi tedbirini kendisi almalı" ifadelerini kullandı.'TEDBİRSİZLİK SONUCU VİRUS YAYILDI'Zeynep Erdem de "Tedbirsizlik sonucu virus yayıldı. Maskeyi doğru kullanmama, maske ile sadece ağzı kapatmak ve hijyen kurallarına uymamak virusun yayılmasına sebep oldu. Sosyal mesafeyi korumuyor ve hastalık yokmuş gibi gezmeye devam ediyoruz. Dikkatli ve duyarlı olmamız gerekiyor" dedi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Asgari ucretlinin heyecanla beklediği tarih netleşti! Maaş zammı icin ilk raunt başlıyorSatılık ya da kiralık ilanı değil! Evinin camına astığı yazıya bakan bir daha bakıyorSon secim anketinde buyuk surpriz! Sadece 4 parti barajı gecebiliyor
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Selcuk BAŞAR