Samsun'un Bafra ilcesinde pazar yerlerinde korona virus denetimleri suruyor.
Bafra Kaymakamı Cevdet Erturkmen ve Belediye Başkanı Hamit Kılıc, pazar yerinde yapılan denetimleri yerinde inceleyerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Kapalı Buyuk Pazar Yeri Esnaf Odası tarafından sağlıklı gıda satışı ve gonul rahatlığıyla alışveriş yapılabilmesi icin pazar yerinde satış yapan 500'e yakın esnafın HES kodları toplanarak her gun sorguları yapılıyor. Pazara alışverişe gelen vatandaşların zabıta ekiplerince ateşleri olculurken, polis ekipleri tarafından da HES kodları kontrol ediliyor. HES kodu olmayan vatandaşların ise polis ekiplerince HES kodu almasına yardımcı olunuyor. Yapılan uygulamaları yerinde inceleyen Kaymakam Cevdet Erturkmen ve Belediye Başkanı Hamit Kılıc, pazar esnafı ve alışverişe gelen vatandaşların problemlerini dinledi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Asgari ucretlinin heyecanla beklediği tarih netleşti! Maaş zammı icin ilk raunt başlıyorSatılık ya da kiralık ilanı değil! Evinin camına astığı yazıya bakan bir daha bakıyorSon secim anketinde buyuk surpriz! Sadece 4 parti barajı gecebiliyorUygulamadan memnun olan pazar esnafı Yaşar Aytekin, "Onlemler şu an icin yeterli. Biz de kendi sağlığımızdan korkuyorduk. Dışardan gelen muşterilerden bize bulaşıyordu. Kontrollerin yapılması iyi oldu" dedi.
Pazar esnaflarından Keriman Kaplan, "Pazarda hep aynı kapıları acıyorlar, bazı kapılar kapalı. Butun yoğunluk oradan giriyor, oradan cıkıyor. Ben sabahtan beri 10 tane marul satamadım. Burada yediğim birer simitle akşama kadar bekliyorum. Mevlana Mahallesi'nde duruyorum, 2 dolmuş parası veriyorum. 2 cocuğum universitede okuyor. Adam orada 5 ton mal satıyor, ben burada 2 marulu satamıyorum. Kapıları donuşumlu acsınlar" şeklinde talebini dile getirdi.
Pazar denetimlerinin sıkı bir şekilde sureceğini ifade eden Kaymakam Erturkmen, "Bu pazarın şoyle bir ozelliği var: Yaklaşık 500 pazar esnafı var. Gunluk HES kodları odamız tarafından yapılıyor. Bir salgınla mucadele ediyoruz. Bu mucadele sadece bizim değil halkın, vatandaşların ozellikle meslek orgutlerinin de bunu yurumesi lazım. Bu bilincte olan odamız buna el attı, bir sorumluluk aldı. 500'e yakın esnafımızın HES kodlarını topladı ve gunluk sorgulamalarını yapıyor. Riskli olan esnafımız varsa onların denetimini yapıyor. Salgınla mucadelemize destek veriyorlar. Onlara teşekkur ediyorum. Ama hepsinden onemlisi burada salgınla mucadelemizde esnafımızın bunu benimsiyor, bu mucadeleye katkı veriyor. Herkes gonullu olarak HES kodlarını aldılar ve odamıza gonullu olarak bildirdiler. Onlara da ayrıca teşekkur ediyorum. Bu uygulamamıza bakkallar odamız da başlayacak. Onlarda da yaygınlaştırmayı duşunuyoruz. 200'un ustunde bakkal esnafımız da HES kodlarını aldılar. Şu anda sisteme yukluyorlar. Amacımız daha sağlıklı gıdaya sahip olmak. Gonul rahatlığıyla alışverişimi surdurebilmek. Hem esnafımızın hem de vatandaşımız yuzu gulsun" ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Hamit Kılıc ise, "Pazar yerimizde başlattığımız yeni bir uygulama. Hem icerde satış yapan esnaf arkadaşlarımızı hem pazar yerine giren vatandaşlar uzerinde kontroller yapıyoruz. Bu bizim vatandaşımızın, halkımızın guvenliği icin. İceride satış yapan esnaflarımız da komşusundan ve kendisinden emin olmuş oluyor. Alışveriş yapmaya girenler icin de aynı işlemi yapıyoruz. Bu kontrol sayesinde bu virusu en aza indirmeye calışacağız. Resmi kurumlarımızda zaten bu uygulama vardı. Şimdi bu uygulamayı pazar yerinde odalarımızla beraber başladık" diye konuştu.
"Pazarda bulunan kapıları donuşumlu olarak acacağız"
Başkan Kılıc, "İki tane ana kapı acık. Giriş ve cıkış iki kapıdan da yapılabiliyor. Pazar yerimizin diğer noktalarında olan esnaflarımız mağdur olduklarını iddia ediyorlar. Onumuzdeki hafta kaymakamımızla beraber karar verip belki caprazlama acarak o esnaf arkadaşlarımızın da mağduriyetini gidereceğiz" acıklamasında bulundu. - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı