Yeni tip koronavirus (Kovid-19) vakalarının arttığı İzmir'de maske ve sosyal mesafeye yonelik denetimler yoğunlaştırılırken, sokak ve caddelerde nispeten sakinlik yaşanıyor.
Turkiye'de Kovid-19 vakası yoğunluğunda ilk sıralarda yer alan İzmir'de polis ve jandarma ekipleri, sokak ve caddeler, parklar, sahil kesimi, carşılar ve alışveriş merkezlerinde denetimlerine devam ediyor.

Merkez ilcelerdeki ana arterlerde insan yoğunluğunun onceki haftalara gore onemli olcude azaldığı goruluyor.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Asgari ucretlinin heyecanla beklediği tarih netleşti! Maaş zammı icin ilk raunt başlıyorYuhalama seslerini duyunca jet hızıyla dışarı cıktı: Hanginiz yuhaladı?Karantinadaki oğluna ekmek gotururken, gordukleri karşısında ağladıİl HIfzısıhha Kurulu kararıyla sahil ve mesire alanlarında piknik yasağı getirilen kentte vatandaşların genel olarak Kovid-19 tedbirlerine uydukları gozleniyor.
"Bu hastalığın kimin vuracağı belli değil"
Tarihi Kemeraltı Carşısı'nda da polis ekipleri, Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe denetimi yaptı, 50 kişiye tedbirlere uyulmadığı icin ceza uygulandı.
Maske takmadığı icin cezai işlem uygulanan vatandaşlardan Tolga Okcu'nun polisleri tebrik etmesi dikkati cekti.
ATM'den para cekerken maskesini cıkardığını, bu sırada polislerin denetimiyle karşılaştığını anlatan Okcu, "Aslında bu yapılan doğru bir şey. Hastalığın yayılmaması icin onemli. Yapılması gereken bir uygulama, tebrik ediyorum. Maskem cebimdeydi. Bu hastalığın kimin vuracağı belli değil, bu nedenle kurallara uyarak mutlaka maske takmalıyız." dedi.
Maske takmadığı icin cezai işlem yapılan vatandaşlardan Ali Ekber Parlak ise "Normalde maske takıyordum. Daha yeni cıkarmıştım. Yapacak bir şey yok." diye konuştu.
Pazar yeri yoneticileri gorev başında
Kentin en buyuk pazarlarından Konak'taki Hatay Kapalı Pazar Yeri'nde de polis, zabıta ve "pazar yeri yoneticisi" koordinasyonunda denetimler yapıldı.
HES kodu, maske kontrolu ve ateş olcumunun ardından pazara alınan vatandaşlar, anonslarla kalabalık alanlara girilmemesi konusunda uyarıldı.
Konak Kaymakamlığı tarafından "pazar yoneticisi" olarak gorevlendirilen zabıta amiri Yucel Gurbuz, AA muhabirine, maskesiz kimseyi pazar alanına sokmadıklarını, sigara icilmesine musaade etmediklerini bildirdi.
Pazarcılar ve vatandaşların genel olarak tedbirlere uyduğunu kaydeden Gurbuz, "Kurallara uymayan kişileri once uyarıyoruz, dikkate almazlarsa cezai işlem uyguluyoruz." dedi.
"İcim rahat bir şekilde alışverişimi yapıyorum"
Alışveriş yapmak icin pazara gelen 61 yaşındaki Naciye Capacı ise Kovid-19 ile mucadele konusunda İcişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeye destek verdiğini soyledi.
Kovid-19 ile mucadelede herkesin bireysel onlemler alması gerektiğini vurgulayan Capacı, "Pazarda ne guzel sıraya girdik. Zabıtalar ateşimizi olctu. Bakıyorum etrafıma herkes maskesini takmış. Tabii biz de bir İzmirli olarak onerilen kurallara uyuyoruz. Zaten hemen alışverişimi yapıp evime donuyorum." dedi.
Zeliha Cetrez ise semt pazarlarının 3 hafta once daha yoğun olduğunu dile getirerek, "İnsanların sağlığını korumak icin alınan onlemlere destek veriyorum. Daha once pazara gelmekten korkuyordum ama artık alınan tedbirler sayesinde icim rahat şekilde pazarda alışverişimi yapıyorum." diye konuştu.
Pazarcı Cetin Alacadağ ise Kovid-19 ile mucadelede alınan onlemlerin yerinde olduğunu ifade ederek, "Bu surecte herkes kendine dikkat ederse iyi olur. Pazara gelen vatandaşlarımızdan tezgahtaki meyve ve sebzelere temas etmemelerini istiyoruz. Bu da hastalığın yayılmasına neden olabiliyor." dedi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tezcan Ekizler