SAMSUN'da koronavirus tedbirleri kapsamında pazar yerleri ve toplu ulaşım araclarında denetim yapıldı. Denetimlerin yapıldığı pazar yerlerinde esnaf ve vatandaşlara maske ve mesafe konusunda uyarılarda bulunuldu. Denetimlere katkı sunmak isteyen pazar esnafı da uyarılara rağmen maskesini duzgun takmayan vatandaşa urun satmamaya karar verdi.İcişleri Bakanlığı genelgesinin ardından Samsun Buyukşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri ile İl Emniyet, İl Sağlık ve İl Tarım mudurluklerinden oluşan 14 kişilik ekip, başta pazar yerleri, toplu ulaşım aracları, alışveriş merkezleri ile vatandaşların kalabalık halde bulunabildiği yerlerde denetimler yaptı. Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda denetim yapan trafik polisleri hem suruculeri hem de yolcuları uyardı. Ekipler, surucu belgesi ile yolcuların da HES kodunu kontrol etti. HES kodu olmayan yolcular, aractan indirildi ve işlem yapıldı. İlkadım ilcesine bağlı Kışla Mahallesi ve Catalarmut Mahallesi'ne kurulan pazar yerlerinde de denetimler gercekleştirildi.

6 ESNAFIN, HES KODU RİSKLİ CIKTIEkipler, pazar tezgahları kurulmadan once esnafın ateşini olctu ve HES kontrolu yaptı. HES kodu 'risksiz' cıkan esnafın tezgah acmasına izin verildi. HES kontrolleri kapsamında Kışla Mahalle Pazarı'nda bir esnafın, Catalarmut Mahalle Pazarı'nda ise 5 esnafın HES kodu riskli cıktı. Ekipler, riskli bulunan esnafı, izole olması icin evine gonderdi. Gun boyu devam eden denetimlerde ekipler, maskesini duzgun takmayarak cene altına indiren ve mesafe kurallarına uymayan vatandaşları uyardı. Alışverişe gelenler icin tezgahında dezenfektan ve maske bulunduran Kışla Mahallesi pazar esnafı da denetimlere katkıda bulunmak adına maskesini duzgun takmayan vatandaşa urun satmamaya karar verdi.'BU HASTALIĞIN ŞAKASI YOK'Tezgahına gelen muşterilerine dezenfektan verdiğini ifade eden İdris Yalcın, "Her para almamda da elimi dezenfektan ile temizliyorum. Maskesini duzgun takmayan vatandaşa urun vermiyorum. Bu hastalığın şakası yok, millet inanmıyor. Maske rica eden vatandaşa da maske veriyoruz, cebimde maskeleri hazır tutuyorum" dedi.'UYARIMIZI DİKKATE ALMAZSA URUN SATMIYORUZ'Denetimlerden memnun olduklarını ifade eden pazarcı esnafı Yaşar Unver, "Pazar girişlerinde ateş olcumu yapılıyor. Maske kullanımı noktasında denetimler oluyor. Pazar esnafı olarak bu surecte biz de elimizden geleni yapıyoruz. Maskesiz vatandaş pazara gelmiyor. Maskesini duzgun takmayan vatandaşı uyarıyoruz, uyarımızı dikkate almazsa urun satmıyoruz" şeklinde konuştu.'SEBZELERE DOKUNMAYIN DİYORUZ, 'BANA NE' DİYORLAR'Pazar esnafı Mehmet Dilek, "Vatandaş oleceğini bile bile maskesini duzgun takmıyor. Zabıta uyarıyor, 3 adım sonra yine maskesini cene altına indiriyor. 'Tum urunlere dokunmayın, hastalık gecer' diye uyarı yapıyoruz ama dinlemiyor. Vatandaş, dikkate almıyor. Tezgahta yer alan sebzelerin hepsine dokunmaya calışıyorlar, biz uyarınca 'bana ne' deyip, tepki gosteriyorlar" ifadelerini kullandı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Yuhalama seslerini duyunca jet hızıyla dışarı cıktı: Hanginiz yuhaladı?Asgari ucretlinin heyecanla beklediği tarih netleşti! Maaş zammı icin ilk raunt başlıyorKarantinadaki oğluna ekmek gotururken, gordukleri karşısında ağladı
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Zeynep Irmak OCAL