Adana'da bir baba, Hatay'da yaşayan eski eşinin, bedensel ve zihinsel engelli kızını ellerini bağlayarak rehabilitasyon merkezine goturduğu ve cocuklarına eziyet ettiği iddiasında bulundu.
Ruştu Yukselyilcin (53), AA muhabirine, 2008'de boşandıkları eşiyle biri engelli iki cocuk sahibi olduklarını soyledi.

Cocuklarının bakımını ortak velayetle ustlendiklerini anlatan Yukselyilcin, daha sonra eski eşinin Hatay'ın Dortyol ilcesine taşındığını, kendisinin de Adana'da kaldığını belirtti.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Akıncı Ussu Davası'na FETO'cu hainlerin kustah tehditleri damga vurduODTU'den heyecanlandıran buluş! Koklamak koronadan korunmaya yetiyorSon secim anketinde buyuk surpriz! Sadece 4 parti barajı gecebiliyorYukselyilcin, cocuklarını gormeye gittiğinde 22 yaşındaki engelli kızı Hatice'nin durumunun kotuleştiğini fark ettiğini ve durumdan şuphelendiğini dile getirdi.
Bir ziyaretinde, kızını elleri bağlı gorduğunu aktaran Yukselyilcin, "Kızımın hem ellerinin bağlı hem elinin yanık olduğunu gordum. Hemen, Dortyol Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Mudurluğu ile Cumhuriyet Savcılığına kızımın bana verilmesi veya devlet korumasına alınması icin başvurdum. Kabul edilmedi, takipsizlik verildi." dedi.
Yukselyilcin, refakat etmek icin kızını zaman zaman eğitim aldığı rehabilitasyon merkezine goturduğunu de anlatarak, şunları kaydetti:
"Hatice'yi bu sırada devam etmiş oluğu rehabilitasyon merkezine goturduğumde, daha once de buraya annesinin getirip getirmediğini kontrol amaclı sordum. Mudur Bey, guvenlik kameralarına baktı. Kızımın eli bağlı goruntusu cıktı. Devamında elinde eşarp sallanıyor goruntusu cıktı. Bunlar demek ki cocuğun elini hep bağlamışlar. Ben kızımın haklarını koruyacağım. Tekrar şikayetci olacağım. Ben sadece kızımın korunmasını istiyorum."
Ote yandan, engelli kızın elleri bağlı şekilde rehabilitasyon merkezine goturulmesi guvenlik kamerasına yansıdı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Bekir Omer Fansa