Kars'a universite oğrencileri gelmeyince yuzlerce kiralık ev ve daire boş kaldı. Daire sahipleri ve emlakcılar ellerine kalan daireleri kiralayamıyor.
Tum Turkiye'de olduğu gibi Kars Kafkas Universitesinin de uzaktan eğitim kararı alması ile ozellikle oğrencilerin yoğun olduğu kentte kiralık daireler boş kalırken, oğrencilere bin 500 ile 750 liraya kiralanan dairelere ise muşteri aranıyor. Kentte bir cok işyerinin camına, duraklara ve bilbortlara asılan kiralık daire ilanları ise dikkat cekiyor.
"Kovid-19 salgını emlakcılarıı da vurdu"
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Asgari ucretlinin heyecanla beklediği tarih netleşti! Maaş zammı icin ilk raunt başlıyorOlumuyle tum dunyayı yasa boğan Maradona'nın son sozleri ortaya cıktıSon secim anketinde buyuk surpriz! Sadece 4 parti barajı gecebiliyorYaklaşık 27 bin oğrenciyi ağırlayan Kafkas Univeristesi'nin uzaktan eğitim vermesi ve kente gelmeyen oğrenciler en cok emlacıların zarar etmesine neden oldu. Her eğitim-oğretim yılında yoğunluk yaşanan emlakcıların gunumuzde kapısını acan yok. Boş kalan emlakcılar ise işyerleri genel de kapalı tutuyor.
Kars'ta onceki yıllarda sobalı evleri 500 liraya, daireleri ise mevkisine gore bin 500, bin, 900, 800, 750 ve 600 liraya kiralayan mulk sahipleri şimdi evlerine kiracı arıyor. Kiralık evlerin pahalı olduğu illerden birisi olan Kars'ta boş dairelerine kiracı bulamayan mulk sahipleri kara kara duşunuyor. - KARS
Kaynak: İhlas Haber Ajansı