AZERBAYCAN'ın Dağlık Karabağ bolgesindeki savaşın başlamasıyla Antalya'dan cepheye koşan Azerbaycanlı doktor Amil Huseynov, Akdeniz Universitesi Hastanesi'ndeki gorevinin başına dondu.
Rektor Prof. Dr. Ozlenen Ozkan, doktor Amil Huseynov ile makamında bir araya geldi. Karabağ doğumlu olan Amil Huseynov'un yaptığı kahramanlıktan gurur duyduklarını belirten Ozkan, "Ozbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Turkiye halkı birbirine her zaman dost ve kardeştir. Turkiye'den Cin'e kadar Turkce konuşuluyor, aslında cok buyuk bir coğrafyayız" diye konuştu.

AİLESİNE SOYLEMEDİAzerbaycan'dan dun donduğunu soyleyen Amil Huseynov da 27 Eylul'de başlayan Ermenistan saldırısı sonrasında 30 Eylul'de Azerbaycan Baku'ye, sonrasında sınır hattına gittiğini anlattı. Huseynov, savaşa katılacağını soylemeden beraberinde Azerbaycan'a goturduğu ailesini Baku'de bıraktığını, 44 gunluk savaşın 42 gununde sınır hattında olduğunu ifade etti.YARALI ASKERLERE İKİ BAYRAK MORALİAkdeniz Universitesi girişine asılan Azerbaycan ve Turkiye bayrağının kendisini cok duygulandırdığını soyleyerek, Rektor Ozkan'a teşekkur eden Huseynov, 2 ulke bayraklarının savaş alanında da birlikte yer aldığını, uniformasında iki bayrağın yer almasının yaralı askerlere moral olduğunu soyledi. Huseynov yaşadıklarını şoyle anlattı: "Sınır hattında en cok bizi uzen sivil halka taarruz ateşleriydi. Hastane vurulduğunda oradaydım, yarım saat icerisinde 80 yaralı kabul ettik, katliam gibi. 20 şehidimiz oldu o gun maalesef. Elektrikler gitti, ameliyat yapamadık, ambulanslar yetmedi. Kan dolaşımını durdurmak icin erkeklerin kemerlerini, kıyafetleri yırtıp, bağladık. Ama cok şukur ki şarkılarda, şiirlerde yaşattığımız Karabağ'da artık Azerbaycan halkı yaşamaya başlayacak. Oradaki camilerden yine ezan sesi duyulacak. Bu cok gurur verici. Hastane vurulduğu zaman yaralı askerlerimiz vardı. Hastanede yatan namaz kılan bir askerimiz vardı, namazdan kaldıramadım. Ateş suresince 6 roket atışı oldu. Belki de o askerimizin duaları kurtardı bizi. Hastanenin sağını solunu vurdular ama bize bir şey olmadı şukur. Ateşkesin imzalanmasıyla beraber Rus ordusunun, ozellikle Turk kardeşlerimizin de desteğiyle askerlerimiz rahatladı, şu an catışma yok. Şu an sakin durum."Akdeniz Universitesi Hastanesi'nde genel cerrahi bolumunde gorev yapan Amil Huseynov, "Burada da Turk milletine hizmet ediyorum, orada da Turk milletine hizmet ediyorum. Burada da topyekun bir şekilde savaşa girecek olursa Turkiye, hic duşunmeden burada da o hizmetimi seve seve gosteririm" dedi. Doktor Huseynov, Rektor Ozkan'a 'Bilim ve tıp alanında yapmış olduğunuz fedakar katkılarınızdan dolayı Azerbaycan halkı adına sonsuz şukranlarımızı sunarız' yazılı bir plaket takdim etti. Rektor Ozkan da Akdeniz Universitesi plaketi verdi.6 yıldır Akdeniz Universitesi Hastanesi'nde genel cerrahi bolumunde calışan doktor calışan Huseynov 32 yaşında. Aynı zamanda Turk Cerrahi Derneği Asistan Komisyon Başkanlığı yapan Dr. Amil Huseynov, evli ve 3 kız babası.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Olumuyle tum dunyayı yasa boğan Maradona'nın son sozleri ortaya cıktıODTU'den heyecanlandıran buluş! Koklamak koronadan korunmaya yetiyorSon secim anketinde buyuk surpriz! Sadece 4 parti barajı gecebiliyor
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı