AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Fahri Konsoloslukların bulunduğu Erzurum'da, fiilen konsolosluklar acılması icin Dışişleri Bakanı Mevlut Cavuşoğlun'dan talepte bulundu. Milletvekili Aydemir, bunun kış turizm merkezi Erzurum kanalıyla butun bolgeye kalkınma, gelişme bereketi taşıyacağına vurgu yaptı.
Kılıcdaroğlu'na Tepki
Dışişleri Bakanlığı Butce goruşmelerinde CHP Genel Başkanı Kılıcdaroğlu'nun, oğretmenlere donuk, eleştirileri ve sozlerine tepki vererek not duşen Milletvekili Aydemir, "Bundan bu millete ne fayda gelir?" sualini actı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]ODTU'den heyecanlandıran buluş! Koklamak koronadan korunmaya yetiyorOrgutten kacan terorist tecavuz olaylarını boyle anlattı: Orada erkek kadın fark etmiyorduHem suclu hem gucluler! Akıncı Ussu Davası'nın sanıklarından mahkemeye kustah tehditlerCHP'li Milletvekiline Kınama
Dışişlerinden emekli bir CHP Milletvekilinin butce goruşmelerinde Turkiye'yi eleştiren goruşlerine sert tepki veren Milletvekili Aydemir, 'Dışişleri Bakanlığı Butce goruşmelerinde, CHP Grubu adına konuşma yapan; ABD'den demokrasi dilenen ve ulkemizi gammazlayan CHP Milletvekili eski Sefir'i, kınadık. ' paylaşımında bulundu.
Aydemir Dışişleri Bakanlığı Butcesi Goruşmelerinde Konuştu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM Plan ve Butce Komisyonu 2021 Yılı Merkezi Yonetim Butcesi Dışişleri Bakanlığı etabında değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında, Turkiye'nin 4 kıtaya hukmetme kavramını hayata gecirişini not duşup, mazlum ve mağdurların hamisi pozisyonunu kayda gecti.
'Dunya şapka cıkarıyor'
Muhalefetin Dışişleri Bakanlığına yonelik eleştirilerine karşılık veren Milletvekili Aydemir, 'Butunuyle, her şeyi simsiyah, zifiri karanlık gorurseniz bir buyuk haksızlık yapmış olursunuz. Dışişleri Bakanlığımızın başarısına dunya şapka cıkarırken, butun butun, sanki hic guzel bir şey yapmıyormuş gibi bir resim koyduğunuz zaman burada insanların vicdanında bir rahatsızlık acığa cıkıyor, boyle bir şey olabilir mi?. ' diye sordu
'Dışişleri Kadrosuyla Gurur Duyuyoruz'
Dışişleri Bakanlığı kadrosunun ozverili ve gurur verici bir duruş ve calışma sergilediğine işaret eden Milletvekili Aydemir, 'Onlar bizim yol arkadaşlarımız, onlar vatan icin, memleket icin, millet icin bir gayret uzereler ve biz bunu sahada bizatihi gidip gozlemliyoruz, goruyoruz. Oyle bize bu neviden yonelmeniz bir buyuk haksızlıktır. ' diye konuştu.
'Dunyanın dort tarafındayız'
'Geldiğimiz noktada şimdi, elhamdulillah, hak teslimi adına dunyanın dort bir tarafındayız' sozleriyle konuşmasını surduren Milletvekili Aydemir, 'Hatırlıyorum, cocukken, "3 kıtaya hukmeden bir gecmişimiz var, atalarımız 3 kıtaya hukmetmiştir." gibi kalıp bir ifade vardı. Bunu, evet, tahayyul ediyorduk, hayal dunyamızda canlandırıyorduk, okuduklarımızda yerini oturtuyorduk ama "Olabilirminin" zihnimizde herhangi bir duşunce kıvılcımını dahi oluşturmuyorduk. Oysa geldiğimiz noktada şimdi, elhamdulillah, dunyanın dort bir tarafındayız. Ne adına dort bir tarafındayız? Hak teslimi adına dort bir tarafındayız, nerede bir mazlum varsa ona yoneliyoruz. Dışişleri Bakanlığımız bunun en iyi guzel acığa cıkan zeminidir. Dışarıya gittiğimizde bunu cok daha mutebariz, cok daha berrak halde gorebiliyoruz.' dedi.
'Mazlum neredeyse Turkiye orada ve onun yanında'
Milletvekili Aydemir, 'Sadece Turk Dunyasına yonelmiyoruz, sadece Gonul Dunyamıza yonelmiyoruz, sadece inanc sadedinde Muslumanlara yonelmiyoruz. Mazlum kimse, neredeyse, "Nerede bize yonelin, bize yardım edin." gibi bir talep varsa hep orada olmuşuz biz. Bugune kadar olduk bundan sonra da olacağız. ' diye konuştu.
Aydemir' Şehit Onkuzu'yu Andı
Komisyon goruşmelerinde iktidara karşı bazı muhalefet milletvekillerinin vucut diline tepki veren Milletvekili Aydemir, Şehit Dursun Onkuzu'yu rahmetle anarak, ' Dun, bir bayrak ismin şehadetinin yıl donumuydu, Dursun Onkuzu. Gencliğimizde bu ismi cok terennum ettik, yaşadıklarını acı olarak yureğimize raptettik. Dursun Onkuzu daha 19-20 yaşında ciğerleri pompayla şişirilerek, pencereden atılıp şehit edilmiş bir isimdir. O ne kin, o ne nefret, o ne imansızca bir yaklaşım. O gunku komunist yaklaşımın tarzıydı. Sabahleyin burada bir milletvekilimiz dedi ya: "Kindar bakış." ben o bakışı yakaladım ve korktum, urktum. Dursun Onkuzu'ya yonelenlerin bakışı oydu işte ve "Niye başortulu nitelemesini yapıyorsunuz?" diyorsunuz. Onun icinde, o zihniyetin icerisinde samimi soyluyorum ki katsayısı, o başortusu katsayısı cok yuksekti. "Kadın." diyorsunuz, "Kadına saygı." Diyorsunuz. Burada bir hanımefendi yaptığı hicbir şey yok, sadece konuşmacıya bir şey soruyor hepsi bu. O nasıl iğrenc bir bakıştı, ben de o kin, nefret dolu bakışı yureğime koydum. Allah fırsat vermesin, eğer o bakışa fırsat verirse Cenab-ı Hak bu tarafa asla hayat hakkı tanımaz. ' dedi.
'Bu anlayıştan millete ne fayda gelir?'
AK Parti'nin goruş ve duşuncelere yaklaşımını aktaran Milletvekili Aydemir CHP Genel Başkanı Kılıcdaroğlu'nun Grup konuşmasında oğretmenlere yonelik sozlerini eleştirerek; 'Tavrımız şu, tarzımız şu: Bolucu, yıkıcı olmadıktan sonra herkes hangi konumda, hangi konuşlanma pozisyonunda olursa olsun bizim icin mubarektir, değerlidir ama bugun, uzulerek bir hale daha şahit oldum. Bir genel başkan aynen şu ifadeyi kullanıyor: "Hala iktidarın peşinde giden varsa ben ona oğretmen demem." diyor. Pes! Otekici, dışlayıcı, bu derece kindar bir yaklaşıma pes denir ancak. ve ondan -Allah muhafaza- bir iktidar cıksa bu millete ne fayda gelir? ' vurgusunda bulundu.
'Suriye Meselesinde Esatcı, Kıbrıs Meselesinde Rumcu'
CHP adına konuşan bir milletvekilinin yaklaşımına da sert tepki veren Milletvekili Aydemir, 'Ve burada karşımda oturan bir sefir, oylesine ifadeler kullanmış ki icimizi parcaladı, icimizi yaraladı. Her dış gelişmede karşı cenahın yanında konuşlandı. Suriye'de Esatcı, Azerbaycan mevzusunda Ermenistan'dan yana, Kıbrıs mevzusunda Rumcu. Boyle bir hal eğer oradan zuhur ediyorsa ister istemez vicdanlarda da bir yaralanma, bir parcalanma oluyor. Boyle bir şey olmaz, ben biliyorum ki hakşinas arkadaşlar var, ben biliyorum ki o ifadelerinden hakikaten yureği yaralanmış insanlar var.
Boyle olur mu? Bu sefir ifadesi değil, sefil ifade. Millet adına soyluyorum, milletten yetki almış, milleti temsil eden birisi olarak soyluyorum, Turk milleti adına soyluyorum ve kınıyorum, bu tarz yaklaşımı kınıyorum. Ataturk gibi bir yuksekliğe de kesinlikle boyle bir milletvekilini CHP'de yakıştıramıyorum, altını cizerek soyluyorum. ' dedi.
Dışişlerinde Erzurum Gundemi
Sunumunda Dışişleri Bakanlığı nezdinde Erzurum'a yonelik taleplerde bulunan Milletvekili Aydemir, Turk Cumhuriyetleri ve ilden ihracat yapan ulkeler başta olarak konsolosluklar acılması konusunda girişim beklediklerini ifade etti.
Aydemir'den Konsolosluklar Acılması Talebi
Milletvekili Aydemir, 'Hakikaten, cok zirve, cok doruk, boyle cok bayrak işler yaptınız, bundan dolayı milletce minnettarız. Ama ben bir Erzurum Milletvekili olarak hususen sizden bir talepte bulunuyorum: Onceki gun Ticaret Bakanlığı butcesini goruştuk burada, Doğu Anadolu İhracatcılar Birliğinin vermiş olduğu rakamlar vardı. Erzurum'dan 40 kusur ulkeye ihracat yapıldığını belgeli bir bicimde almışız biz. Hakikaten Erzurum bu anlamda velut bir yer, kış turizminin de merkezi bir yer. Sizden istirhamımız şudur: Zaten bugun Nahcivan ile Azerbaycan arasındaki o koridor cok ozel bir dunya acıyor Allah'ın izniyle ulkemize. Ben o koridorun sadece ulkemize değil dunya barışına da buyuk bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Ama Erzurum icin, bizim bolge icin, Doğu Anadolu Bolgesi icin kalkınma noktasında da hususi bir kanal olacak orası. Orada inşallah ilerleyen zamanlarda bir demir yolu. Zaten var, uzatılacak onlar. Sizden istirhamımız şudur Değerli Bakanım: Erzurum'da şu anda İran Konsolosluğu var.. Sadece Turk cumhuriyetlerinin değil cok sayıda ulkenin bizim orada konsolosluk acma gibi bir temayulu olduğunu duyuyoruz biz. Buna on ayak olursanız, burada oncu bir pozisyon alırsanız, onun Erzurum ozelinde butun bir bolgeye ozel bir pencere acacağını duşunuyoruz. Burada yardımınızı hususen istirham ediyorum. Butcemiz de hayır, uğur getirsin. ' dedi. - ERZURUM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı