Karadeniz Bolgesi'nde BAKKA Destekli Deniz Alabalığı, Levrek ve Alabalık Uretim Olanaklarının Araştırılması ve on fizibilite raporu tanıtım toplantısı video konferans sistemiyle katıldı.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından başlatılan ve bolgenin kalkınma hamleleri ile sektorel ceşitliliğe katkı sağlamasına yonelik hazırlanan "Batı Karadeniz Bolgesi Su Urunleri Araştırma Raporu" calışmasının lansmanı gercekleştirildi. Vali Tutulmaz başkanlığında yapılan toplantıya, Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odaları, Sivil Toplum kuruluşları ve kamu kurumlarının temsilcileri katılım sağladı.
Proje Danışmanı Ege Universitesi Su Urunleri Fakultesi Yetiştiricilik Bolumu Oğretim Uyesi Prof. Dr. Cuneyt Suzer'in detaylı sunum yaptığı toplantıda, balık yetiştiriciliği sektorunun Turkiye ve Dunyadaki genel durumu, gelişme ekseni, ihracat ve pazar potansiyeli ele alınmış ve Batı Karadeniz Bolgesindeki uretim potansiyeli değerlendirildi.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Hem suclu hem gucluler! Akıncı Ussu Davası'nın sanıklarından mahkemeye kustah tehditlerODTU'den heyecanlandıran buluş! Koklamak koronadan korunmaya yetiyorOrgutten kacan terorist tecavuz olaylarını boyle anlattı: Orada erkek kadın fark etmiyorduKalkınma icin her alanda uretim yapmanın onemine değinen Vali Tutulmaz, Batı Karadeniz bolgesinin pazara yakınlık acısından ve mevcut doğal kaynakları bakımından su urunleri yetiştiriciliği konusunda onemli bir potansiyelinin olduğunu vurguladı. Bu doğruluda, bolgemizde su urunleri yetiştiriciliği konusunda yatırımlara ağırlık verilmesi gerektiğinin altını cizdi.
Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanması ve sektore ilişkin karşılıklı goruş ve onerilerin değerlendirilmesinin ardından toplantı sona erdi.
BAKKA tarafından hazırlatılan rapor bakkakutuphane.org adresi uzerinden kamuoyuyla paylaşılacak. - ZONGULDAK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı