Safranbolu Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda ilginc bir karar alındı. Uzman Cavuş olarak gorev yapan İlyas Ture, mahallenin ilk eğitimli genci olduğundan dolayı adı mahalle halkının talebi doğrultusunda ailenin yaşadığı sokağa verildi.
Safranbolu Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı gundem maddelerini goruşmek uzere korona virus (Covid-19) tedbirleri kapsamında Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kultur Merkezi Meclis Toplantı Salonu'nda Safranbolu Belediye Başkanı Elif Kose başkanlığında toplandı.

Salon girişinde ateşleri olculen meclis uyeleri, toplantıyı sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gercekleştirdi. Kasım Ayı Meclis Toplantısı acılış konuşması, yoklama ve meclis gundem maddelerinin okunması ile başladı. Toplantı gundeminin 7.maddesi ve alınan karar ise dikkat cekti. Safranbolu'da İsmet Paşa Mahallesi (Gumuş) Beşgoz Sokak'ta yaşayan ve Mardin'in Omerli İlcesine Kıdemli Uzman Cavuş olarak atanan İlyas Ture (25) mahallenin ilk eğitimli genci olarak mahalleli tarafından ailesinin yaşadığı sokağa isminin verilmesi talebi mecliste oy birliği ile kabul edildi. İki cocuk babası olan Ture mahallenin gururu oldu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Akıncı Ussu Davası'na FETO'cu hainlerin kustah tehditleri damga vurduODTU'den heyecanlandıran buluş! Koklamak koronadan korunmaya yetiyorOrgutten kacan terorist tecavuz olaylarını boyle anlattı: Orada erkek kadın fark etmiyorduMecliste goruşulen tum maddelerin Safranbolu yararına onemli konular olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Elif Kose, onaylanan 7 'inci maddenin eğitime ve İsmet Paşa Mahallesinde yaşayan genclere ve cocuklara ornek olacağını kaydederek, "İlyas kardeşimizi tebrik ediyorum; ulkemiz ve milletimiz icin onemli bir gorevde yer alması yaşadığı mahalledeki herkese ornek olacak. Mahallenin ilk memuru olarak isminin sokağa verilmesi talebi tum genclere ornek olması acısından meclisimiz tarafından kabul edildi. Ben tekrar kendisini kutluyor, eğitim surecinde kendisine destek olan ailesini de tebrik ediyorum" dedi.
2021 yılı butcesi 95 milyon
26 gundem maddesinin goruşulduğu meclis toplantısında 21'inci gundem maddesi olan 2021 mali yılı butce tasarısı ve 2022-2023 yılları gelir ve gider tahminleri ile 2021 mali yılı butcesi gelir tarifesi goruşulurken, 2021 yılı butcesi 96 milyon TL olarak oy birliği ile onaylandı. - KARABUK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı