Adana'da, Fetullahcı Teror Orgutu'nun (FETO) "avantajlı kodlama" adı verilen ozel şifrelenmiş aday numarasıyla askeri okullara sızdırdığı kişiler arasında yer aldığı ve orgutun "mahrem imamları" tarafından ardışık arandığı one surulen tutuklu eski astsubay sanığa, "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık F.A. ile avukatı katıldı.
Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mutalaasını tekrar ederek, sanığın ODTU Kriptoloji Anabilim Dalı muhendislerince hazırlanan bilirkişi raporu doğrultusunda 2013'te Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan Deniz Astsubay Meslek Yuksekokulu oğrenci alım mulakatında aday numarası kodlanarak TSK'ye yerleştirildiğini belirtti.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Hem suclu hem gucluler! Akıncı Ussu Davası'nın sanıklarından mahkemeye kustah tehditlerODTU'den heyecanlandıran buluş! Koklamak koronadan korunmaya yetiyorOrgutten kacan terorist tecavuz olaylarını boyle anlattı: Orada erkek kadın fark etmiyorduSanığın FETO/PDY'nin mahrem imamlarınca sabit ve ankesorlu hatlardan 2015'e kadar ardışık arandığının tespit edildiğini bildiren savcı, F.A'nın "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan cezalandırılması istedi.
F.A. savunmasında, mutalaayı kabul etmediğini ve FETO uyesi olmadığını one surerek, "FETO/PDY'ye ait evlerde kalmadım. Ben aday numaram kodlanarak orgut mahrem imamları tarafından TSK'ye yerleştirilmedim. Hakkımdaki tanık beyanları doğru değildir. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." ifadesini kullandı.
Mahkeme heyeti, sanık F.A'yı "silahlı teror orgutune uye olma" sucundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına carptırıp, tutuklulukta kaldığı sureyi dikkate alarak yurt dışına cıkış yasağıyla tahliyesine karar verdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Abdulkerim S. B. Topaloğlu