
Mastercard, yerel ekonomiyi canlandırmak, esnafa destek olmak ve ihtiyac sahiplerinin ihtiyaclarını karşılamak icin "İhtiyac Haritası" ile bir araya gelerek "El Ele Destek Hareketi"ni başlatıyor.
Mastercard acıklamasına gore, 20 ili kapsayan projeye 1,5 milyon TL'lik destek sağlayan Mastercard ve İhtiyac Haritası, Kovid-19 nedeniyle kırılgan bir donem geciren kişi ve işletmelere "El Ele Destek Hareketi"yle yardımcı oluyor.
Yerel işletmeler, 27 Kasım'da "El Ele Destek Hareketi" platformu uzerinden tum altyapı calışmaları tamamlanarak yeni bir iş modeliyle tanışacak.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Hem suclu hem gucluler! Akıncı Ussu Davası'nın sanıklarından mahkemeye kustah tehditlerODTU'den heyecanlandıran buluş! Koklamak koronadan korunmaya yetiyorOrgutten kacan terorist tecavuz olaylarını boyle anlattı: Orada erkek kadın fark etmiyorduProje, Kovid-19 doneminde ortaya cıkan gıda ve hijyen temel ihtiyac malzemelerinin "İhtiyac Haritası" tarafından kurulan "El Ele Destek Hareketi" platformu aracılığıyla yerel işletmeler ve esnaflar tarafından karşılanması esasına dayanarak, ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Gaziantep, Adana, Mersin, Trabzon, Elazığ ve Denizli başta olmak uzere toplamda 20 ilde hayata gecirilecek. Yerel ihtiyacların, yerel işletmelerden karşılanmasına imkan sunan ve yerel ekonomiye katkı sağlanması hedeflenen proje, yerel esnafların dijitalleşmesi ve e-ticaretin gelişmesine de hizmet edecek.
"Surdurulebilir bir ekonomi hedefliyoruz"
Acıklamada goruşlerine yer verilen Mastercard Turkiye Genel Muduru Yiğit Cağlayan, 210 ulkede, ticaretin ve alışverişin tam da ortasında yer alan, odeme sistemleri teknolojileri şirketi Mastercard'ın oncelikli amacının, her sektorde ve olcekten bağımsız olarak tum işletmelerin faaliyetlerini kesintisiz olarak surdurmesini sağlamak olduğunu belirtti.
Şirket olarak her zaman, "dijital ekonominin her yerde, herkes icin işlemesini sağlama" misyonunu yerine getirmeye yonelik calışmalar yuruttuklerini aktaran Cağlayan, "Kapsayıcı buyume calışmalarına kaynak aktarmak amacıyla 2018 yılında kurulan Mastercard Kapsayıcı Buyume Merkezi (The Mastercard Center for Inclusive Growth), Kovid-19 destek programı kapsamında, ihtiyac sahibi bireylerin ve yerel işletmelerin desteklenmesi amacıyla 1,5 milyon TL tutarında bir hibe fonunu ilk kez Turkiye'de bir sosyal kooperatife ayırdı." ifadelerini kullandı.
Cağlayan, şunları kaydetti:
"Mastercard ve İhtiyac Haritası'nı bir araya getiren bu proje, Kovid-19'dan olumsuz etkilenenlerin gıda ve diğer temel ihtiyac malzemelerinin, İhtiyac Haritası tarafından kurulan 'El Ele Destek Hareketi' platformu aracılığıyla yerel işletmelerden karşılanması esasına dayanıyor. Yerel esnafın dijitalleşmesi ve e-ticaretin gelişmesine de hizmet edecek projenin altyapı calışmalarını tamamladık. Yaklaşık 7.000 adet gıda ve hijyen paketinin yer aldığı ve toplamda 20 ilde hayata gecirilecek proje, kalkınmanın sadece bolgesel ya da kentsel ekonomik kaynaklara bağlı olmadan, yerel esnaf ve kucuk işletmelerin de aktif katkısıyla gercekleşebileceğini gostermesi acısından da onem taşıyor. Ekonomik olarak zor durumda olan bireylerin ihtiyaclarını yerel ekonominin paydaşlarıyla karşılayarak surdurulebilir bir ekonomi yaratmayı hedefliyoruz."
İhtiyac Haritası Kurucularından Mert Fırat da bu projede iş birliğinde olmaktan mutlu olduklarını belirterek, "İhtiyac Haritası olarak 'El Ele Destek Hareketi' projesi kapsamında kalkınmanın sadece bolgesel ya da kentsel ekonomik kaynaklara bağlı olmadan yerel esnaf ve kucuk işletmelerin de aktif katkısıyla gercekleşebileceği bilinciyle hareket ettik. Bu fonu doğru kaynaklara, hızlı ve etkin bir şekilde aktarmak, toparlanma calışmalarında yerel işletmelere destek olmak gayesiyle, gercek ihtiyac sahipleri ve destekcilerini sosyal pazar yeri platformda buluşturduk. Mastercard ve İhtiyac Haritası, ihtiyac sahiplerinin ihtiyaclarını yerel esnaflardan sağlayabileceği bir sistem oluşturdu ve bu proje icin her il bazından analizler yaparak bir doğru datanın elde edilmesini sağladık." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Tolga Yanık