Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Anadolu Universitesi işbirliğinde, Eskişehir Meslek Yuksek Okulu oğrencileri eğitimlerinin onemli bir bolumunu uretimin icinde tamamlayacak. Bu kapsamda "3+1 Eğitim Modeli İşyeri Eğitimi Uygulaması" protokolune ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Anadolu Universitesi Rektoru Prof. Dr. Fuat Erdal imza attı.
Eskişehir Meslek Yuksek Okulu oğrencilerinin 4 donem suren eğitimlerinin son donemini ESO Uyesi firmalarda tamamlama imkanını sağlayan protokolle oğrenciler teorik bilgiyi uygulama ile harmanlama imkanına sahip olacak ve eğitim aldıkları sektoru daha yakından tanıma fırsatına kavuşacak.
Eskişehir Sanayi Odası'nda gercekleştirilen imza toreninde ESO Başkan Yardımcıları Sinan Ozecoğlu, Fatih Duş, ESO Yonetim Kurulu Uyesi Gurhan Albayrak ile Anadolu Universitesi Rektor Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Temizel, Eskişehir Meslek Yuksekokulu Muduru Prof. Dr. Aslı Afşar da yer aldı.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Merkez'in faiz kararı sonrası 2. el arac piyasasında dort gozle beklenen gelişme yaşandıSecim oncesi gorkemli torenle temeli atılmıştı, şimdi koyun otlatma alanı olduBiz donarken o acıldıkca acıldı! Alemin Kralı Oben, ic camaşırıyla dışarı cıkıp poz verdiYeni ufuklar acacak
Protokol toreninde konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, oğrencilerin oğrenim aşamasındayken sektorle ic ice olmalarının onemine vurgu yaparak, "Genclerimizin gunun teknolojilerine hakim, uygulamayı bilen nitelikli bireyler olarak yetiştirilmesi gerekiyor. Ulkemizin uretiminde gorevler alacak genclerimizin sanayi tesislerimizde staj yapıyor olması ise onlara yeni ufuklar acacaktır. Dunya ile yarışacaksak donanımlı bir nesle ihtiyacımız var" dedi.
Değer katacak
Yapılan protokolun universite ile şehrin butunleşmesinde ciddi bir adım olduğunu ifade eden Anadolu Universitesi Rektoru Prof. Dr. Fuat Erdal, bu sayede sosyal, kulturel ve ekonomik anlamda şehre artı değerler katılacağını ve oğrencilerin iş hayatını tanıma fırsatı bulacağını ifade etti. Erdal, "3+1 Eğitim Modeli İşyeri Eğitimi Uygulamasına dahil olan oğrencilerimizin sigortaları universite tarafından yapılacak, oğrencilerin yemek ve yol masraflarını ise firmalar ustlenecek. Program salgının seyrine gore revize edilebilecek" diye konuştu. - ESKİŞEHİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı