Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından, Turkiye'de yapılan Formula 1 yarışları kapsamında Turkiye'nin ve İstanbul'un tanıtımı amaclı şehrin muhtelif bolgelerinde cekimi gercekleştirilen tanıtım filmi yayınlandı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan acıklamaya gore, tanıtım filminde dunyaca unlu Formula 1 takımları Redbull Racing ve AlphaTauri F1 takımları ve pilotları Alexander Albon ile Pierre Gasly yer aldı.

İletişim Başkanlığının himayelerinde hazırlanan tanıtım filminde Sultanahmet, Galata Koprusu, Avrasya Tuneli, Arnavutkoy-Bebek sahil yolu, Uskudar Kız Kulesi ve 15 Temmuz Şehitler Koprusu gibi onemli lokasyonlar etkili cekimlerle sporseverler ve dunya kamuoyu ile buluştu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Merkez'in faiz kararı sonrası 2. el arac piyasasında dort gozle beklenen gelişme yaşandıBiz donarken o acıldıkca acıldı! Alemin Kralı Oben, ic camaşırıyla dışarı cıkıp poz verdiSağlık Bakanı Koca, 5 ay once ornek il gostermişti! Harita kıpkırmızı olduCekimler kapsamında iki Formula 1 aracı, 15 Temmuz Şehitler Koprusu'nden dunyanın ilk kıtalararası karşılıklı gecişini ve kıtalararası pit-stopunu icra etti.
Formula1 yarış araclarının İstanbul'u turladıkları tanıtım filminin, dunya genelinde yuz milyonlarca izleyiciye ulaşması ongoruluyor.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, tanıtım filmine ilişkin şunları kaydetti:
"F1 takımlarının bu guzel tanıtım filmiyle İstanbul'umuzun guzellikleri kuresel capta milyonlarca izleyiciye ulaşıyor. Uluslararası spor organizasyonlarının ulkemizin tanıtımına katkısını cok onemsiyoruz. Benzer projeleri hayata gecirmeye devam edeceğiz."
Kaynak: Anadolu Ajansı