İZMİR'de, depremin ardından başlayan koronavirus vakalarındaki artış istatistiklere de yansıdı. Hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranı yuzde 76.6'ya yukselirken, servislerde ve solunum cihazlarındaki doluluk ise 58.3 oldu. İzmirliler, vaka artışı uzerine evlerinde kalmaya başladı.
30 Ekim'deki depremden once, koronaviruse karşı verilen mucadelede en iyi 10 şehir icinde olan İzmir'deki rakamlar yukseldi. İzmir Valisi Yavuz Selim Koşger'in, "Depremde temaslısı, pozitifi sokağa koştu ve bu durum vaka sayılarında bir patlamaya sebep oldu" diyerek acıkladığı kentteki koronavirus vaka artışı, istatistiklere de yansıdı. Kentteki yoğun bakım doluluk oranı yuzde 76.6'ya yukselirken, servislerde ve solunum cihazlarındaki doluluk ise yuzde 58.3'u buldu. Vakalardaki artışlardan endişe eden İzmirliler de evde kalmayı tercih etti. Normalde, gunun her saati kalabalık olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde de oldukca az vatandaşın olduğu goze carptı.
ESNAFTAN KURALLARA UYUN CAĞRISIVatandaşlardan Perihan Gurkaş, İzmir'de bazı genclerin ve 65 yaş ustu kişilerin kurallara uymadığını gorduğunu belirtip, "Bu kurallar hepimiz icin koyuldu. Oysa, ben tramvaya bindiğimde hala bazı kişilerin sosyal mesafeyi aşarak yanıma geldiğini goruyorum" dedi.Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde kafeterya işleten Ahmet Zeytin ise, "Dun Tepecik Hastanesi'ne paket servis teslim ettim, hepsi perişan haldeydi. Vatandaşlar once kendileri, sonra sağlık calışanları, sonra da virusten etkilenen esnaf icin tedbirlere riayet etmeli" diye konuştu.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Merkez'in faiz kararı sonrası 2. el arac piyasasında dort gozle beklenen gelişme yaşandıBiz donarken o acıldıkca acıldı! Alemin Kralı Oben, ic camaşırıyla dışarı cıkıp poz verdiSağlık Bakanı Koca, 5 ay once ornek il gostermişti! Harita kıpkırmızı oldu
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Davut CAN