Kadına yonelik şiddeti onlemek icin harekete gecen Kartal Belediyesi, Turkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile "Kadına Karşı Şiddetle Mucadele Protokolu" imzaladı.
Kartal Belediyesi ana hizmet binasındaki meclis salonunda gercekleştirilen "Kadına Karşı Şiddetle Mucadele Protokolu" imza torenine Kartal Belediye Başkanı Gokhan Yuksel, Turkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Gullu, Kartallı kadın muhtarlar, kadın meclis uyeleri ve kadın birim mudurleri katıldı. 25 Kasım Kadına Şiddet ile Mucadele Gunu'nde Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında imzalanan protokolle, kadına yonelik şiddetin onune gecilmesi amaclanıyor. Protokol ile Kartal'da yaşayan kadınların şiddet ve istismarla mucadelede hukuki yardım, psikolojik danışmanlık ve sosyal destek ihtiyaclarının karşılanmasına destek olacak acil yardım hattı kuruluyor. Ayrıca Kartal Belediyesi, federasyonun ucer aylık periyotlarla sağlayacağı raporlardan yararlanarak şiddet ve istismar vakalarının gercekleşmeden onlenmesi amacıyla yuruteceği koruyucu ve onleyici sosyal hizmet calışmalarını ve bu calışmaların bolgesel onceliklerini belirleyecek. Protokol iki yıl sure ile gecerli olacak ve protokolun sona ereceği tarihten itibaren gecerli olacak şekilde ek bir protokol imzalanarak her iki kurum arasındaki işbirliği kesintisiz olarak surdurulebilecek.
"Hem hukuka uygun hem de vicdana uygun"
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Secim oncesi gorkemli torenle temeli atılmıştı, şimdi koyun otlatma alanı olduMerkez'in faiz kararı sonrası 2. el arac piyasasında dort gozle beklenen gelişme yaşandıBiz donarken o acıldıkca acıldı! Alemin Kralı Oben, ic camaşırıyla dışarı cıkıp poz verdiİmza toreninde konuşan Başkan Gokhan Yuksel, "Bizim Komşu İletişim Merkezi adı ile kurduğumuz bir iletişim merkezimiz var. Ozellikle pandemi surecinde vatandaşlarımızın istek, oneri ve şikayetlerini aracısız olarak oradan aldık ve ceşitli hizmetleri sağladık. Komşu İletişim Merkezi'ni kurduğumuz gunden bu yana yaklaşık 250 bin başvuruya ulaştık. Kartal'da 444 4 578 cağrı numarası cok bilinir hale geldi. Dolayısıyla şimdi kadına yonelik şiddetle mucadeleye yonelik kurulan 0212 656 96 96 ve 0549 656 96 96 numaralı acil yardım hattının da cok bilinir olması icin aynı duyarlılığı gostereceğiz. Bugune kadar da bu konularla ilgili cağrılar aldık; ancak bu protokolle beraber yasal prosedurleri de tamamladığımız icin hem kanuna uygun hem de vicdana uygun bir hareketi biraz daha hızlı yapma şansımız olacak. Bu protokolle beraber, bir ihbar geldiğinde direkt emniyet gucleriyle paylaşılacak. Orada da aynı anda harekete gecilip gerekli kontroller sağlanarak, ekiplerin yonlendirileceği bir surec başlayacak. Dolayısıyla hem belediye vasıtası ile emniyet guvencesi sağlamış olacağız hem de hukukun butun yolları ile yardım edeceğiz. Kartal Belediyesi olarak şimdiye kadar attığımız adımlarda, gerek sosyal yardımlar gerekse diğer hizmetler ile kadın mağduriyetini azaltmaya gayret gosteriyoruz. Bu mağduriyeti yaşamış, bu numarayı aramış ve artık kendi ayakları uzerinde durmak isteyen bireylerle ilgili de belediyemizin atacağı adımları belirlemiş olacağız. Bizim de icerisinde bulunduğumuz bir sığınma evi sureci var. Ozetle her turlu konuyu ele alan ve daha fazla inisiyatif almamızı sağlayacak bir protokol olduğunu duşunuyorum. Bunun ilk adımını İstanbul Sozleşmesi ile başlatmıştık" dedi.
Kadına karşı şiddet kapsamında bir veri bankası eksikliği olduğuna işaret eden Turkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Gullu ise, "Kartal'da ne kadar şikayet geldi, şikayet hangi semtten geldi ve şikayeti yapan kişinin sorunu nasıl cozuldu? Kişisel verilerin korunması kanununa dikkat edilerek, kişinin kimliği gizlenerek, sorunu cozdukten sonra bilgileri gizli kalmak koşuluyla kac kişi ne kadar hizmet aldı oğrenebileceksiniz. Bu nedenle bizim yaygınlaştırılma oranımızın artması cozume yonelik cabaları da artıracaktır. Şiddetsiz bir Kartal icin tamamlayıcı katkı sunacağımıza inanıyorum" dedi. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı