Suriye Gecici Hukumeti, Barış Pınarı Harekatı'yla terorden temizlenen Tel Abyad ilcesinde, bolgenin un ihtiyacını karşılayacak dijital un fabrikası kuracak.
Suriye Gecici Hukumeti ve Tel Abyad Yerel Meclisi iş birliğiyle kurulacak fabrikada, son teknolojiye sahip makinalar kullanılarak el değmeden un uretilecek.

1000 metrekarelik alanda kurulacak fabrikanın gunluk 50-60 ton uretim kapasitesi bulunuyor. Fabrikanın kurulması, halihazırda unu Turkiye'den ithal eden bolge halkı icin vakit ve maliyet tasarrufu sağlamış olacak.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Merkez'in faiz kararı sonrası 2. el arac piyasasında dort gozle beklenen gelişme yaşandıMerkez'in faiz artırımı kredi faizlerini de değiştirdi! İşte banka banka guncel oranlarŞeyma kuplere bindi! Takipcisinin yorumuna hakaret ve kufurle cevap verdiTel Abyad Yerel Meclis Başkan Yardımcısı Salih Hac Abdullah, AA muhabirine yaptığı acıklamada, bolgedeki ozel değirmenlerin, halkın ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığını, fabrikanın kurulmasıyla bu ihtiyacın karşılanacağını ifade etti.
Kurulacak fabrikanın gunluk azami uretim kapasitesinin 50-60 ton olacağını belirten Hac Abdullah, gunluk ortalama 36-37 ton un uretileceğini kaydetti.
Hac Abdullah, un fabrikası yerel meclis tarafından işletileceği icin ekmek ve un fiyatlarının, halkın butcesine uygun fiyattan satılacağını belirtti.
Fabrikanın 27 kişiye istihdam sağlayacağını belirten Hac Abdullah, bolge halkının ihtiyaclarını karşılamak icin calışmalarını surdureceklerini ifade etti.
Fabrika son teknolojinin kullanıldığı makinalarla "dijital" uretim yapacak
Suriye Gecici Hukumeti Hububat Kurumu Başkanı Hassan Muhammed, fabrikanın, son teknolojiyle uretim yapacağına dikkati cekti.
Muhammed, fabrikayı oluşturan uretim ve işletim aşamalarının tumunun elektronik kontrol panelinden yapılacağını, fabrikanın dijital işletim sistemiyle calışacağını anlattı.
Muhammed, en yakın zamanda Rasulayn ilcesinde de un fabrikası kurmak istediklerini dile getirdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Eşref Musa