"İyiliğin modası gecmez" soylemiyle Turkiye'nin mağazacılıkta en buyuk iyilik hareketlerinden birini gercekleştiren Boyner, sosyal sorumluluk calışmaları kapsamında yaptığı "İyiliğe Donuştur" projesini buyutmeye devam ediyor. Projeyle şimdiye kadar 176.1 ton tekstil atığını ekonomiye kazandırıldığı belirtildi.
Turkiye'nin onde gelen giyim perakende markalarından biri olan Boyner, sunduğu urunlerle ilgili sorumluluğunun urunlerin satışı sonrasında bitmediğine, tuketicilerin artık kullanmadığı kıyafetlere karşı da ekonomik, sosyal ve cevresel sorumluluğu olduğuna dikkat cekiyor. Boyner'in 2014 yılından bu yana surdurduğu "İyiliğe Donuştur" projesi, kullanılmayan tekstil urunlerinin yeniden değerlendirilmesini amaclıyor. Ozellikle mevsim gecişinde gardıroplarda yazlık-kışlık kıyafet ayrımı ve değişimi yapılırken "İyiliğe Donuştur" sosyal sorumluluk projesine olan ilgi artıyor.

Verilen bilgiye gore, tuketiciler kullanmadıkları, ihtiyac duymadıkları tekstil urunlerini markanın mağazalarında bulunan geri donuşum kutularına bırakıyor. Toplanan kıyafetler; geri donuşum, geri oruşum ve yeniden kullanım olarak 3 ayrı kategoride ayrıştırılıyor. Geri donuşum ve geri oruşum icin ayrıştırılan urunler akredite kurumlara teslim ediliyor. Duğme, fermuar, metal gibi parcalar geri donuşturuluyor. Yeniden kullanım icin ayrılan urunler ise ihtiyacı olan kişilere ulaştırılıyor veya yardım icin oluşturulan pazarlar kanalıyla satışa sunuluyor. Yapılan satıştan elde edilen gelir, proje ortağı Lokman Hekim Sağlık Vakfı'nın oğrenci burs fonuna aktarılıyor ve ihtiyacı olan oğrencilere eğitim bursu veriliyor.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Merkez'in faiz kararı sonrası 2. el arac piyasasında dort gozle beklenen gelişme yaşandıMerkez'in faiz artırımı kredi faizlerini de değiştirdi! İşte banka banka guncel oranlarBiz donarken o acıldıkca acıldı! Alemin Kralı Oben, ic camaşırıyla dışarı cıkıp poz verdi47 oğrenciye eğitim bursu aktarıldı
Verilen bilgiye gore, 2014'te başlatılan projede toplam 176,1 ton tekstil atığı toplandı. Giyilebilir 80 ton urun temizlenerek ihtiyac sahiplerine iletildi. 26.8 ton ipliğe, 64 ton enerjiye donuşturuldu. Satılan 36,9 ton urunun satışından elde edilen gelir Lokman Hekim Vakfı aracılığıyla 47 oğrenciye eğitim bursu olarak aktarıldı. Kullanılmayan kıyafetleri ihtiyac sahiplerine ulaştırmak ve geri donuşumle ekonomiye kazandırmak icin tuketicilerin desteğini bekleyen Boyner, sosyal sorumluluk projeleri ile iyilik hareketlerini yaygınlaştırmaya, iyilikleri coğaltmaya devam ediyor. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı