Artistik Cimnastik Milli Takımı, 9-20 Aralık'ta Mersin'de duzenlenecek 2020 Avrupa Şampiyonası oncesi kentte kampa girdi.
Ay-yıldızlı ekip, şampiyona hazırlıkları kapsamında Mersin Cimnastik Salonu'nda calışmalarına başladı.

Umit Şamiloğlu, Ferhat Arıcan, Ahmet Onder, İbrahim Colak, Yunus Emre Gundoğdu, Mustafa Arca ve Sercan Demir'in de aralarında bulunduğu milli sporcular, antrenorler eşliğinde hazırlanıyor.
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Merkez'in faiz kararı sonrası 2. el arac piyasasında dort gozle beklenen gelişme yaşandıMerkez'in faiz artırımı kredi faizlerini de değiştirdi! İşte banka banka guncel oranlarBiz donarken o acıldıkca acıldı! Alemin Kralı Oben, ic camaşırıyla dışarı cıkıp poz verdiAntrenor Yılmaz Goktekin, gazetecilere yaptığı acıklamada, şampiyonanın duzenleneceği kentte antrenman yapmanın onemli olduğunu belirterek, "Takım olarak iyiyiz. Kamp surecine 'Son rotuşlar.' diyebiliriz. Bu sureci verimli bir şekilde gecireceğiz. Pandemi nedeniyle katılım cok olmayacak ama katılacak ulkeler arasında Turkiye'yi zorlayacak Ukrayna var." dedi.
Goktekin, organizasyonda başarılı sonuclar alacaklarına inandıklarını ifade ederek, şoyle konuştu:
"Takım olarak iyi bir derece elde etmeyi, şampiyon olmayı hedefliyoruz. Bireysel olarak guclu sporculara sahibiz. Bu sporcularımızdan 6-7 madalya beklentimiz var. Tokyo Olimpiyatları'na kadar katılacağımız yarışmalarda madalya almak istiyoruz. Olimpiyatlara madalya alıp gittiğimiz icin oradaki beklentimiz de yuksek olacak. Bunun icin elimizden geleni yapıyoruz. Calışmalarımız iyi gidiyor. Federasyonumuz ile bakanlığımızın teşvik ve motivasyonu cok iyi. Bu motivasyonla da olimpiyatlarda iyi sonuc alacağımızı duşunuyorum."
Milli sporcular umutlu
Milli sporcu İbrahim Colak, şampiyonada bireysel ve takım olarak guzel sonuclar elde edeceklerine inandığını vurgulayarak, "Mersin kampımız guzel geciyor. Şampiyonaya odaklandık. Omzumda bir rahatsızlığım var ve şu an yarışacağım kesin değil. Performansım iyi olursa yarışmak istiyorum. Mumkun olursa, halka ve paralel alette yarışacağım. 2019'u dunya şampiyonu olarak bitirdim. Bu şampiyonada da en iyisini istiyorum. Takım olarak da madalya alma şansımız cok yuksek." diye konuştu.
Milli sporcu Umit Şamiloğlu ise takım olarak şampiyonaya hazır olduklarını ve guzel işler ortaya cıkaracaklarını dile getirdi.
Aktif spor hayatının sonuna yaklaştığını aktaran Şamiloğlu, "Takım olarak guclendik. Hepimiz kendi branşlarımızda madalyaları kovalayacağız ve Turk cimnastiğine kat kat tuğla koyacağız. 40 yaşındayım. Aktif sporculuğum devam ediyor. Bitirmenin zamanı geldi. Beni tatmin eden şey, bu yaşta, sene başında Baku'deki Dunya Kupası'ndan altın madalya alarak donmem olmuştu. Pandemi dolayısıyla finaller yapılmamıştı ama elemede birinci kaldığım icin şampiyon ilan edilmiştim. Bu işi zirvede bırakıp, Turk sporuna hizmetimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mustafa Unal Uysal