Mezitli Belediyesinde 25 Kasım Kadına Yonelik Şiddetle Uluslararası Mucadele Gununde, calışanlar gun boyu şiddetin sembolu olan turuncu renkte maske, yakalarına da turuncu rozet taktı.
Tum Bel Sen ile yapılan toplu sozleşme ile şiddet uygulayan calışanların sosyal haklarının eşine verilmesi kararını alan Mezitli Belediyesinde, 25 Kasım Kadına Yonelik Şiddetle Uluslararası Mucadele Gunu dolayısıyla ozel bir etkinlik gercekleştirildi. Calışanlar, gun boyu şiddetin sembolu olan turuncu renkte maske, yakalarına da turuncu rozet taktı. Merkez bina ve diğer birimlerin tamamında turuncu maske takan calışanlar, kadına şiddetle mucadeleye dikkat cekti. Gun boyu işlemlerini yapmak icin belediye gelen vatandaşlara da turuncu maske dağıtıldı.

Etkinlikle ilgili acıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, buyuk bir toplumsal sorun haline gelen kadına yonelik şiddetle mucadele konusunda farkındalığın artırılması amacıyla bu calışmayı yaptıklarını ifade etti. Mezitli'nin cok ozel bir kent olduğuna dikkat ceken Başkan Tarhan, "Tum dunyada olduğu gibi Mezitli'de de kadına şiddet konusunda hep birlikte sesimizi yukseltiyoruz. Kadınların erkeklerle birlikte yan yana durup başarılı olduğu bir dunyaya inanıyoruz ve bunun icin calışıyoruz. Mezitli Belediyesi kadın dostu bir belediyedir. Kadınlarımızın ekonomik yonden ozgur olmasını her zaman hedefledik. Bu konuda da adım adım başarıya ulaşıyoruz. Kadınlarımızı ekonomik ozgurluğune kavuşturup eşlerinin yanında ikinci sınıf olmaması icin calışıyor, bu zinciri kırmak istiyoruz. Bu nedenle Tum-Bel-Sen ile yaptığımız toplu sozleşmeye ozel bir kadına şiddet kriteri koyduk. Eğer calışan şiddet uygularsa sosyal hakları eşine verilecek kararı aldık. Bugun de calışanlarımız da turuncu maske takarak bizim bu mucadelemize destek veriyor. Hepsine teşekkur ediyorum" dedi. - MERSİN
[h=3]Bunlar da ilginizi cekebilir[/h]Merkez'in faiz kararı sonrası 2. el arac piyasasında dort gozle beklenen gelişme yaşandıMerkez'in faiz artırımı kredi faizlerini de değiştirdi! İşte banka banka guncel oranlarBiz donarken o acıldıkca acıldı! Alemin Kralı Oben, ic camaşırıyla dışarı cıkıp poz verdiKaynak: İhlas Haber Ajansı